Premierul Ciolacu – Apreciem munca ONG-urilor şi vom păstra transparenţa mecanismului de sponsorizări

Politica

Premierul Marcel Ciolacu a avut joi, la Palatul Victoria, consultări cu reprezentanţi ai organizaţiilor non-guvernamentale şi ai companiilor care efectuează sponsorizări, în contextul modificărilor fiscale avute în vedere de Guvern cu privire la regimul sponsorizărilor.

„Guvernul României şi eu, în calitate de prim-ministru, apreciem munca organizaţiilor non-guvernamentale şi impactul pe care proiectele acestora îl au pentru societatea românească. Dorim să păstrăm transparenţa şi predictibilitatea mecanismului de sponsorizări, fără a aduce prejudicii acestui regim prin modificările legislative”, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

În urma discuţiilor purtate şi a clarificărilor aduse de fiecare dintre părţi s-a convenit ca formularul D177 va rămâne în vigoare, iar data până la care va putea fi utilizat de companii este 25 mai a anului, data de depunere a declaraţiei de impozit. Prevederile privind acordarea procentului de 20% din impozitul pe profit datorat rămân nemodificate.
Guvernul României şi organizaţiile non-guvernamentale au reiterat importanţa formularului D177 în transparenţa şi trasabilitatea sponsorizărilor.

Un alt subiect clarificat în cadrul consultărilor de astăzi s-a referit la deductibilitatea sponsorizărilor acordate de microîntreprinderi şi de persoanele care realizează venituri extra salariale. Urmare a clarificărilor aduse de reprezentanţii Guvernului cu privire la modificarea regimului microîntreprinderilor, a fost agreat de comun acord faptul că modificările preconizate de Guvern nu vor afecta semnificativ nivelul sponsorizărilor.

Din partea Guvernului, alături de premierul Marcel Ciolacu au participat la discuţii vicepremierul Marian Neacşu, ministrul Finanţelor Marcel Boloş, Şeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu, consilierul de stat în Cancelaria Prim-Ministrului, Victoria Stoiciu, şi secretarul de stat în Cancelaria Prim-Ministrului Mihai Constantin, purtător de cuvânt al Guvernului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *