Aproximativ 11.500 de permise de şedere au fost emise de poliţiştii de imigrări în luna august

Social

Aproximativ 11.500 de permise de şedere au fost emise de poliţiştii de imigrări în luna august a acestui an. Cele mai multe au fost permise pentru străinii cu drept de şedere temporară. Au fost înregistrate şi peste 10.000 de cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă.

Ca urmare a aprobării prelungirii dreptului de şedere, poliţiştii de imigrări au emis în perioada 1 – 31 august, la nivel naţional, 11485 de permise de şedere, dintre care 11.025 de permise pentru străinii cu drept de şedere temporară, 309 pentru străinii cu drept de şedere pe termen lung şi 151 pentru străinii cu o formă de protecţie.

În aceeaşi perioadă, au fost înregistrate 10.007 cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, fiind emise 8.322 de avize de angajare în muncă, pentru diferite categorii de lucrători.
Dintre avizele eliberate, 8.191 au fost pentru lucrătorii permanenţi, 72 pentru cei detaşaţi, 32 pentru lucrători înalt calificaţi, 6 lucrătorii ICT (persoană transferată în cadrul aceleiaşi companii) şi 21 de avize pentru lucrători sezonieri.

***
– Informaţii suplimentare privind acordarea dreptului de şedere în România găsiţi accesând următorul link:
https://igi.mai.gov.ro/.
– Mai multe informaţii în domeniul obţinerii avizului puteţi găsi accesând următorul link:
https://igi.mai.gov.ro/obtinerea-avizului/.
– Pentru eficientizarea procesului de preluare a cererilor, Inspectoratul General pentru Imigrări oferă celor interesaţi posibilitatea transmiterii online a cererii şi a documentelor necesare.
– Informaţii suplimentare găsiţi accesând următorul link:
https://portaligi.mai.gov.ro/portaligi/informatii/tutoriale.
Comunicat de presă – Inspectratul General pentru Imigrări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *