Argint pentru România în proba de ştafetă combinată 4×100 m la Mondiale

Sport

România a cucerit medalia de argint în proba de ștafetă combinată 4×100 m liber, la Campionatul Mondial de înot pentru juniori de la Lima.
David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea și Rebecca Diaconescu au încheiat cursa cu timpul de 3:30.39 min. Pe locul întâi s-a clasat Ungaria, iar pe locul trei a terminat Italia.

La 50 m spate, Alexandru Constantinescu s-a oprit în serii. La feminin 200 m spate, Aissia Prisecariu a terminat pe locul 11 şi nu s-a calificat în finală.
Bilanţul României la Mondialele de juniori era până acum de două medalii de aur, la ştafetă masculină 4×100 m liber (David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ştefan Cozma, Patrick Sebastian Dinu) şi prin David Popovici (200 m liber), şi una de argint, prin Vlad Stancu (400 m liber).

În acest context, pemierul Nicolae Ciucă a transmis, joi, un mesaj de felicitare, după victoriile României la Campionatul de Înot din Peru, el arătând că David Popovici şi întreaga echipă de aur a nataţiei au strălucit la Lima şi au purtat pe umerii performanţei tricolorul românesc.

„Felicitări, David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu, pentru rezultatele extraordinare obţinute la Campionatul Mondial de înot pentru juniori! Succesul istoric al echipei noastre de nataţie este pus în valoare şi de noile recorduri stabilite de David Popovici la probele de 100 de metri şi 200 de metri.

Munca, perseverenţa, talentul şi dedicarea voastră continuă drumul de aur al nataţiei româneşti! Vă suntem recunoscători pentru că ne-aţi umplut din nou inimile de mândrie! Mult succes în continuare!”, a scris şeful Executivului într-o postare pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *