Atenţionare de călătorie Regatul Belgiei

Externe

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Regatul Belgiei că, în perioada 29-30 iulie 2023, va avea loc o grevă a piloţilor filialei Ryanair din Regatul Belgiei. Vor fi perturbări ale zborurilor acestei companii, afectând inclusiv destinaţii din România. Cetăţenii români care intenţionează să călătorească în această perioadă folosind serviciile companiei Ryanair, înspre/dinspre R.

Belgiei, sunt rugaţi să urmărească pagina web a aeroportului Charleroi (https://www.brussels-charleroi-airport.com/fr/flights/live) şi/sau a Ryanair, pentru a se asigura că zborul lor nu a fost anulat.
Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles: +32 (0) 2 347 5338, +32 (0) 2 344 1658, +32 (0)2 343 69 35, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie numărul de telefon de permanenţă al Ambasadei României în Belgia: + 32(0)2 346 9814.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web: https://bruxelles.mae.ro/node/180 şi www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *