calea ferată

Au început lucrările la calea ferată dintre Gara de Nord și Aeroportul „Henri Coandă” Otopeni

Social

Lucrările la calea ferată dintre Gara de Nord și Aeroport au început luni, 2 septembrie, anunță reprezentanții Companiei Aeroporturi București (CNAB).
Lucrările vor fi gata în luna mai anul viitor, până la campionatul european de fotbal (EURO 2020).

CNAB a anunțat primele restricții de circulație și îi sfătuiește pe călători să meargă mai ales cu autobuzele la aerogară.
„În contextul demarării lucrărilor pentru realizarea legăturii feroviare între Aeroportul Henri Coandă și Gara de Nord, vă informăm că, începând de luni, 2 septembrie 2019, accesul la/de la Aeroportul Internațional Henri Coandă București se va modifica după cum urmează:

-fluxul principal de acces la aeroport este deviat pe breteaua imediat următoare față de actuala bandă de circulație;
-pentru ieșirea din aeroport, prioritatea de circulație în actualul sens giratoriu o vor avea vehiculele care ies din aeroport.
În vederea asigurării unui trafic fluent, CNAB face următoarele recomandări:
-utilizarea cu precădere a mijloacelor de transport în comun;
-conducătorii auto care se deplasează în zonă să acorde atenție sporită semnelor de circulație amplasate și semnalelor agenților de la poliția rutieră.

Proiectul de conectare a Aeroportului Otopeni la reţeaua feroviară va fi realizat de Asocierea Arcada – ISPCF SA – DB Engineering & Consulting GMBH. Contractul câștigat prin licitație a cuprins 2 luni de proiectare, iar cele 12 luni prevăzute pentru execuţie vor fi reduse, prin asumarea constructorului, la 9 luni.

Autorizația de construire a fost semnată, de CNAIR, în luna iunie la Ministerul Transporturilor, iar autorizația de construire a fost emisă la jumătatea lunii august.

În paralel, CFR mai desfășoară un contract cu Porr Construct pentru dublarea liniei de cale ferată (8 km) între staţiile Mogoşoaia şi Baloteşti, proiect în valoare de 50,5 milioane lei, cu finanţare asigurată din fonduri de la Bugetul de Stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *