AUR a sesizat CCR privind comasarea alegerilor

Politica

În lipsa unei acțiuni de contestare a OUG privind comasarea alegerilor din partea Avocatului Poporului, Alianța pentru Unirea Românilor a decis sesizarea Curții Constituționale cu privire la neconstituționalitatea Ordonanței de Urgență nr. 21/2024 care comasează alegerile europarlamentare cu cele locale.

„Dacă vă veți uita în ultimele zile la declarațiile foștilor președinți, foștilor judecători, veți vedea că toți spun același lucru: această comasare este neconstituțională, nu este normală și se face de frica AUR. Avem datoria de a ne apăra. Suntem într-o plină lovitură de stat și ne vom opune prin orice mijloace posibile și imposibile.

Este situația actuală cu mult diferită față de simulacrul de alegeri așa zis libere pe care le-am văzut în Rusia? Vă întreb și eu. Domnul Ciolacu, cel care are acces aparent la documente secrete din partea altor state, apelând la aceste tertipuri, este diferit de dictatorul Vladimir Putin? Face orice Klaus Iohannis pentru o funcție la nivel european, călcând în picioare democrația? Să vedem. Sigur că este un atentat la siguranța națională și este de datoria noastră ca partid politic parlamentar, democratic constituit, să ne opunem”, a declarat președintele AUR, George Simion, în fața Curții Constituționale, acolo unde a depus sesizarea de neconstituționalitate.

Alianța pentru Unirea Românilor cere constatarea neconstituționalității în ansamblul său a ordonanței de urgență care comasează alegerile. Prin adoptarea acestui act normativ cu efect imediat se realizează o lovitură de stat electorală, în sensul convocării și comasării unor alegeri la discreția voinței politice a Guvernului, în dauna respectării dispozițiilor elementare privind interdicția afectării drepturilor electorale prin Ordonanță de Urgență, respectiv afectarea gravă a procesului electoral în dauna principiilor elementare stabilite de Comisia de la Veneția, dincolo de celelalte grave vicii de neconstituționalitate punctuale.
Departamentul de comunicare al Alianţei pentru Unirea Românilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *