AUR – Guvernul Ciolacu distruge agricultura României

Politica

Guvernul Ciolacu distruge agricultura României şi dă undă verde importului de cereale din Ucraina pentru piaţa din România cu acte în regulă

După ce Coaliţia de guvernare a dat asigurări cu privire la protejarea intereselor fermierilor români, săptămâna aceasta a fost adoptat, în plenul Senatului, proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.84/2023, care reglementează importurile de cereale.

Aceasta reprezintă o neglijare gravă a intereselor naţionale ale României. În loc să sprijine fermierii şi să promoveze producţia internă, Guvernul a ales să lezeze interesele agriculturii autohtone prin favorizarea importurilor din Ucraina, mimând în esenţă grija pentru fermierul român, printr-un aşa-pretins mecanism de consultare, care nu corectează deloc situaţia actuală.

„Sub umbrela unei aşa-zise gestionări a situaţiei importurilor de grâu din Ucraina, direct sau pe relaţia cu Republica Moldova, Senatul a adoptat ieri Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.84/2023, care creează cadrul normativ privind importurile de cereale având ca destinaţie fabricarea uleiurilor şi grăsimilor, produselor de morărit sau ca materie primă pentru furaje, cu valabilitate până la 31 decembrie 2023.

Prin acest vot, suntem mai aproape de o situaţie previzibilă prin care se facilitează în practică importul de cereale din Ucraina, la costuri mici, dar de o calitate inferioară decât cele româneşti. AUR solicită adoptarea unor politici care să susţină fermierii români, pentru că ei pot şi au majoritatea necesară, privind remedierea acestei situaţii absurde.”, a declarat liderul senatorilor Claudiu Târziu.

AUR susţine ajutorul oferit statului ucrainean, prin punerea la dispoziţie de către România a unui coridor privind exporturile, fără a deveni o piaţă de desfacere, aflată într-o concurenţă neloială şi care nu corespunde exigenţelor Uniunii Europene.

Cu acest prilej Alianţa pentru Unirea Românilor reafirmă angajamentul său ferm faţă de susţinerea fermierilor români şi va continua să lupte pentru protejarea intereselor acestora.
Departamentul de comunicare al Alianţei pentru Unirea Românilor
Comunicat de presă – Alianţa pentru Unirea Românilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *