Aur și bronz pentru România la tenis de masă feminin – la Jocurile Europene din Polonia

Sport

Jucătoarea română de tenis de masă Bernadette Szocs a câştigat medalia de aur în proba feminină de simplu din cadrul Jocurilor Europene de la Cracovia – Malopolska (Polonia), după ce a învins-o în finală pe Xiaoxin Yang (Monaco), cu scorul de 4-3 (4-11, 7-11, 11-7, 8-11, 13-11, 11-9, 11-3).

„Mi s-a îndeplinit visul! E prima dată în proba de simplu feminin când reuşesc să aduc aurul într-un campionat atât de important. Nu mai am cuvinte, sunt cea mai fericită. Am avut oameni lângă mine care au crezut în mine. Vă mulţumesc! Vreau să le transmit tuturor să creadă în visurile lor, pentru că şi eu am visat la medalia asta de aur şi iată că visurile devin realitate”, a declarat sportiva potrivit paginii oficiale de Facebook a Federaţiei Române de Tenis de Masă.

Medalia de bronz a fost cucerită de Elizabeta Samara în proba feminină de simplu, după ce a învins-o pe poloneza Natalia Bajor, cu 4-3 (11-9, 4-11, 13-11, 11-7, 9-11, 9-11, 11-7).

Samara, campioană europeană la simplu în 2015, a obţinut o victoria după mai bine de o oră și 6 minute de joc. Românca a avut 3-1 la seturi, dar a fost egalată, 3-3, reuşit să câştige în decisiv cu 11-7.

România a obţinut trei medalii la tenis de masă la Jocurile Europene din Polonia, aur prin Bernadette Szocs, bronz prin Elizabeta Samara şi perechea Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs la dublu mixt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *