parlament

BEC – distribuția mandatelor la Camera Deputaților și la Senat

Politica Actualitate

Biroul Electoral Central a finalizat, luni, repartizarea mandatelor în urma alegerilor parlamentare din 6 decembrie. PSD a obținut cele mai multe mandate, urmat de PNL și USR PLUS.

Potrivit datelor prezentate de Biroul Electoral Central, PSD va avea în viitorul Parlament 47 mandate la Senat şi 110 mandate la Camera Deputaţilor.

PNL a obţinut 41 la Senat, respectiv 93 la Camera Deputaţilor.
Alianţa USR PLUS va avea 25 de mandate la Senat şi 55 la Camera Deputaţilor, iar Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) – 14 la Senat şi 33 la Camera Deputaţilor.

UDMR a obţinut 9 mandate la Senat şi 21 la Camera Deputaţilor.
„În continuare la nivelul fiecărei circumscripţii electorale se vor atribui nominal mandatele de senator şi deputat. După acordarea mandatelor de deputat organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, Biroul Electoral Central va publica rezultatul final al alegerilor”, a precizat purtătorul de cuvânt al BEC, Mircea Preoţescu.

Voturi obținute de partidele care au intrat în Parlament:
PSD a obţinut la alegerile parlamentare pentru Senat 1.732.289 de voturi, iar PNL – 1.511.227 de voturi, potrivit rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor prezentate, sâmbătă, de Biroul Electoral Central.

Alianţa USR PLUS a obţinut la alegerile parlamentare pentru Senat 936.864 de voturi, iar Alianţa pentru Unirea Românilor – 541.938 de voturi.
Totodată, Uniunea Democrată Maghiară din România a obţinut pentru Senat 348.262 de voturi.

Numărul total al voturilor valabil exprimate pentru Senat este de 5.908.364 voturi, potrivit BEC.

BEC a menţionat că numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne înscrişi în listele electorale permanente este de 6.059.113.
BEC a precizat că, în zilele următoare, se va efectua procedura pentru atribuirea mandatelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *