Madonna di Campiglio – o fermecătoare stațiune turistică

Actualitate Lifestyle

Madonna di Campiglio, situată la 1550 metri deasupra nivelului mării, este o frumoasă stațiune turistică din provincia Trento (Italia), cu un peisaj unic împânzit de lacuri, văi, pâraie, colibe și adăposturi, inconjurată de grupul muntos Dolomiti di Brenta la est si de Alpii Adamello si Presanella la vest.

Această poziție specială i-a adus stațiunii titlul de zonă de top pentru sporturile de iarnă, poziționându-se ca una dintre cele mai importante stațiuni de schi din întregul Arc Alpin.

Madonna di Campiglio este una dintre cele mai prestigioase destinații pentru turismul de vară, aleasă și de conducătorii Austriei, în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, ca locație pentru vacanța lor.

Regalitatea austriacă a ales locația pentru a-și petrece vacanțele în Madonna di Campiglio explorând toate particularitățile sale. De fapt, amintirea prințesei Sissi și a împăratului Franz Joseph este încă vie astăzi în aceste locuri.

Turismul este principala sursă de venit în Madonna di Campiglio, grație minunatelor culori ale naturii, cerului și al lanțului munots Dolomiții Brenta în diferite anotimpuri ,care fac din stațiune destinația perfectă pentru iubitorii de sport .

Pe tot parcursul anului este momentul potrivit pentru a merge la Madonna di Campiglio. Atât vara cât și iarna, stațiunea montană oferă un peisaj frumos și numeroase sporturi de practicat. Temperaturile destul de reci în timpul iernii, fără a scădea prea mult sub zero grade și temperaturie placute de vară crează un climat care se potrivește pe de o parte sporturilor de iarnă și, pe de altă parte, pentru itinerarii plăcute de făcut în sezonul cald pentru a scăpa de căldura sufocantă a orașului.

Vara este dedicată mai ales naturii și numeroaselor trasee montane de făcut cu bicicleta sau drumețiilor. Nu lipsesc locațiile pentru plimbări lungi și momente de relaxare în aer liber.

Foarte populată vara, dar mai ales în sezonul de iarnă, datorită celor 60 de km de pârtii și a numeroaselor teleschiuri necesare pentru pasionații de snowboard și schi alpin, o fac una dintre cele mai mari stațiuni de schi din Italia.

Madonna di Campiglio uimește întotdeauna pentru priveliștile sale și pentru atmosfera sa elegantă și fermecătoare pe care o respiri în această stațiune.

Numărul total de pârtii este de 100 (45 albastre, 37 roșii și 18 negre), în timp ce snowparkurile sunt patru la număr. Cele mai bune atracții din zona de schi sunt: DoloMitica, cea mai lungă și mai abruptă pârtie cu cea mai mare diferență de altitudine (5750 metri în lungime și 1284 metri în altitudine), Schumacher Streif și aventurosul Ursus Snowpark. Nu ratați Pinzolo-Campiglio Express, o telecabină panoramică care face legătura între cele două localități și oferă o vedere incredibilă și uluitoare asupra Dolomiților Brenta.

Iarna, distracția pe pârtiile de schi infinite și celebre din noua zonă de schi Madonna di Campiglio – Pinzolo – Folgarida – Marilleva este garantată.
Madonna di Campiglio găzduiește cele trei curse din Trentino, una dintre cele mai vechi curse de schi din Europa. Cursele speciale de slalom pentru Cupa Mondială de schi alpin se desfășoară pe renumita pârtie FIS „3-Tre“.

În afara pârtiilor, turiștii preferă plimbările prin zona pietonală şi magazinele de lux, sau un capuccino servit în una din cafenelele elegante. De asemenea, vă puteţi bucura de excelenta gastronomie locală, cu un pahar de vin şi apoi un cocktail la un bar.

Stațiunea este bogată în restaurante, trattorii și pensiuni agroturistice, unde puteți servi mâncăruri tradiționale. Chiar și pentru cazare există multe soluții pentru toate bugetele.

Madonna di Campiglio este renumită și pentru viața de noapte. Cluburi de noapte și discoteci pentru cei cărora le place distracția, cinematografe și centre de wellness pentru cei care doresc să se delecteze cu răsfăț și momente de relaxare.

De asemenea, stațiunea găzduiește Carnavalul Habsburgic în timpul căruia sunt reamintite obiceiurile și tradițiile din trecut. O zi marcată de parade în costume de epocă, conferințe și evenimente culturale dedicate împăratului Francesco Giuseppe care a domnit peste Campiglio. Omagiile aduse marelui conducător continuă chiar și vara. În fiecare an, de fapt, pe 18 august, se sărbătorește ziua de naștere a împăratului, încă o zi dedicată minunatelor și prețioaselor costume ale vremii.

Soluțiile pentru a ajunge la Madonna di Campiglio sunt diferite. Cu mașina, venind din Bolzano de pe A22 este necesar să ieșiți la Mezzolombardo și să mergeți prin Val di Non și Val di Sole. Turiștii care vin din Milano, ieșirea pe A4 este Brescia.

Pentru cei care preferă să călătorească cu trenul, cea mai apropiată gară este cea din Trento, care se află la 73 de kilometri distanță. De aici este posibil să continuați până la Madonna di Campiglio cu autobuzul cu legături directe în diferite momente ale zilei. Gara Brescia, pe de altă parte, se află la 130 de kilometri distanță.

Pentru cei care călătoresc cu avionul, cele mai apropiate aeroporturi sunt aeroportul internațional Brescia Montichiari, situat la 130 de kilometri de Madonna di Campiglio, și aeroportul internațional Catullo di Verona Villafranca, aflat la 150 de kilometri distanță. Aeroporturile internaționale Milano Linate și Milan Malpensa sunt ambele la 220 de kilometri distanță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *