Bianca Andreescu

Bianca Andreescu – campioană la Indian Wells

Actualitate Sport

Bianca Andreescu (18 ani, 60 WTA) din Canada, de origine română, a învins-o în finala turneului WTA Premier Mandatory de la Indian Wells, pe Angelique Kerber (31 de ani, 8 WTA), cu 6-4, 3-6, 6-4.

Bianca Andreescu a câștigat turneul WTA de la Indian Wells după o finală memorabilă cu fosta lideră mondială, Angelique Kerber. Meciul a fost decis în trei seturi, câștignd astfel primul trofeu important din cariera sa, la doar 18 ani.

Jucatoarea cu origini romanesti s-a impus cu scorul de 6-4, 3-6, 6-4, după un duel ce a durat 2 ore și 18 minute.

Bianca Andreescu este cea mai tânără campioană la Indian Wells din ultimii 20 de ani. În 1999, Serena Williams câștiga trofeul la 17 ani. Andreescu este a patra cea mai tânără câștigătoare din istoria turneului californian, după Martina Hingis, Serena Williams și Monica Seles.

Tenismena explicat cum a reușit să o învingă pe Angie Kerber în ultimul act al turneului american.

„Cred că am fost în zonă în fiecare meci. Am avut fluctuații în unele partide, evident. Dar tenisul nu este un sport perfect. Așa că… victoria asta înseamnă totul pentru mine.

În setul decisiv, după ce am vorbit cu antrenorul, am dat totul pe teren. În acel punct eram foarte obosită, așa că am cautat mai mult loviturile decisive și, evident, a fost o strategie care a mers. În următoarele game-uri am făcut același lucru. Și am luptat până la sfârșit pentru că nu mă simțeam foarte bine din punct de vedere fizic. Da, am luptat până la capăt și am reușit!”, a spus Andreescu.

În urma acestei victorii, Bianca Andreescu va urca pe locul 24 WTA după succesul de duminică, după ce la începutul anului era pe locul 152 WTA.
Câştigătoarea de la Indian Wells va primi un premiu de 1.354.010 dolari şi 1.000 de puncte WTA, iar învinsa din ultimul act 686.000 de dolari şi 650 de puncte WTA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *