Boston – cel mai „European„ oraș din SUA

Lifestyle

Boston este capitala statului Massachusetts și cel mai mare oraș din New England, ce oferă foarte multe oportunități și atracții vizitatorilor.

Fondat în anul 1630 de căte coloniștii din Anglia, este o destinație în care puteți retrăi istoria, cufundându-vă în arte, vizitând muzee, descoperind insule „ascunse” absorbind aromele uneia dintre cele mai cunoscute fabrici de bere din America.

Este considerat cel mai european dintre orașele americane, cu clădirile sale din cărămidă roșie și aleile înguste amestecate cu zgârie-nori. În opinia multor turiști, Bostonul arată ca Londra.

Oraș modern și dinamic a reușit să nu uite trecutul său colonial, în care arta a fost întotdeauna importantă , atât de mult încât la sfârșitul secolului XIX Bostonul a fost supranumit „Atena Americii”. Arhitectura cartierelor centrale este printre cele mai interesante din lume, deoarece coexistă aici, într-un echilibru perfect lucrări impunătoare, moderne cât și clădiri istorice din secolul al XIX-lea.

Bostonul poate fi vizitat și pe jos, deoarece numai așa vă puteți pierde printre labirintul de străzi cu o aromă europeană și oferta bogată de locuri istorice pe care orașul le păstrează.

Nu există o modalitate mai bună de a descoperi centrul Bostonului decât prin a parcurge Freedom Trail, o cale lungă de 2,5 mile care traversează orașul atingând atracțiile majore. O plimbare pe Freedom Trail este una dintre cele mai bune metode de a respira atmosfera din Boston și de a absorbi spiritul unui oraș bogat în monumente istorice.

Întregul traseu este marcat de cărămizi roșii care conduc vizitatorul de-a lungul unui tur special și autonom, reconstituind evenimentele istorice și luptele pentru afirmarea independenței și libertății Bostonului.

Freedom Trail începe de la Boston Common Visitors Center și se încheie la Bunker Hill Monument, atingând State House, Park Street Church(biserică contruită în 1809),Granary Burying Ground (cel mai vechi cimitir din Boston), prima Școală publică din America, statuia lui Ben Franklin, o Bibliotecă antică, Old State House (cea mai veche clădire din Boston), site-ul Masacrului din Boston, Sala Faneuil Hall Marketplace, casa lui Paul Revere – The Paul Revere House… în total, 16 monumente obligatoriu de văzut (toate) dacă sunteți în Boston.

Boston Children’s Museum – Muzeul Copiilor din Boston. Pentru cei care călătoresc cu copiii, Boston Children’s Museum este răspunsul la întrebarea „ce facem astăzi?”. Este unul dintre cele mai vechi muzee pentru copii din America. Jocuri și știință, expoziții, dinozauri, diapozitive, o casă japoneză autentică și multe alte lucruri veți găsi aici, încât nici părinții nu se vor plictisi.

Un alt Muzeu interesant este Museum of Fine Arts, unul dintre cele mai vechi și mai importante muzee de artă din Statele Unite. Cunoscut pentru colecțiile sale de artă americană și europeană (Renașterea, Barocul și Impresionismul), muzeul este admirat în fiecare an de aproximativ un milion de vizitatori care pot conta pe o colecție de peste 450 de mii de opere de artă.

Nu ratați muzeul – Isabella Stuart Gardner Musuem, o clădire uimitoare în stil venețian, cu o grădină luxuriantă renascentistă în mijlocul Bostonului. Colecția are peste 200 de piese cu o valore inestimabilă, în special picturi din secolele XVI și XVII.

Bibliotecile din Boston – Biblioteca publică din Boston (1848) este cea mai veche bibliotecă publică din Statele Unite, precum și cea mai mare cu aproape 9 milioane de cărți, dintre care un milion șapte sute de cărți rare. Biblioteca John Kennedy este biblioteca prezidențială dedicată lui John Fitzgerald Kennedy, al 35-lea președinte al Statelor Unite.

Biblioteca conține documente ale președinției Kennedy, precum și obiecte personale care au aparținut președintelui. În schimb, Boston Athenæum, este una dintre cele mai vechi biblioteci independente din State. În sfârșit, Arhivele Massachusetts sau Arhivele Statului Massachusetts care dețin documente referitoare la independența americană.

Vizitați Boston Public Garden – cea mai veche grădină botanică din țară. Celebrele bărci Swan (o flotă de bărci de agrement ponton cu lebede false gigantice) cutreieră Grădina Publică din Boston în fiecare primăvară, de când au fost inventate în 1877 de Robert Paget. Compania care se ocupă de aceste bărci funcționează de la mijlocul lunii aprilie până la jumătatea lunii septembrie și este încă administrată de descendenții inventatorului bărcilor. Când vine iarna și vremea din Boston devine mai rece, iazul este deschis pentru patinatori.

Quincy Market – când vine vorba de Boston, nu vorbim doar despre lucruri de văzut, ci și despre delicii de gustat. Opriți-vă în Piața Quincy (numele oficial este Faneuil Hall Marketplace – (centru comercial cu multe magazine și restaurante, cu 3 piețe istorice și o promenadă). Această piață plină de viață este un loc potrivit pentru a alege niște restaurante excelente, niște tarabe pentru a cumpăra mâncare sau suveniruri, ori pentru a vă lăsa surprins de un excentric artist de stradă.

Fenway Park – în după-amiezele de vară, când soarele strălucește, nu există un loc mai bun în New England decât în Fenway Park, sediul echipei profesioniste de baseball – Boston Red Sox. Puteți admira structura deosebită, puteți vedea live spectacolele acestor mari sportivi și pe fanii pasionați, care se entuziasmeaază pentru performanțele acestora.

Samuel Adams Boston Brewery – Samuel Adams este cunoscut atât pentru faptul că este un mare patriot al istoriei americane, cât și pentru faimoasa bere. Prima marcă de bere a companiei Boston Beer Company (fabrică de bere fondată în 1984) a fost numită Samuel Adams după părintele fondator Samuel Adams.

Faceți un tur fabricii Sam Adams Brewery din cartierul Jamaica Plain, pentru a arunca o privire asupra procesului de producție și pentru a gusta produsul finit. Berăria este, de asemenea, sediul Beer Museum di Boston.
New England Aquarium – printre atracțiile din Boston, nu poate lipsi o vizită a renumitului acvariu plin de lei de mare și pinguini. Este vorba despre New England Aquarium , una dintre cele mai potrivite destinații pentru familiile cu copii.

Odată ajunși înăuntru puteți admira piscina în aer liber cu vidre de mare, amfiteatrul plutitor și spectacolul leilor de mare și, mai ales, un colosal rezervor cilindric de 3 etaje în care înoată creaturi marine, imense și periculoase, unde (de 5 ori pe zi intră scafandrii pentru a le hrăni). Acvariul organizează, de asemenea, excursii cu barca pentru vizionarea balenelor.

Prudential Center Boston – și Bostonul are al său Empire State Building, nu la fel de înalt și fascinant ca cel din New York, dar Prudențial Center vă va putea oferi o imagine de ansamblu a orașului la 360°,pentru a vă putea face o idee generală utilă și sugestivă.

Foarte interesant este ghidul audio (inclus în bilet) care vă va descrie pas cu pas ceea ce priviți (nu trebuie decât să introduceți codul afișat în diferitele puncte de observație). La baza structurii se află un centru comercial bine aprovizionat.

Cartierele din Boston – puteți face o plimbare în câteva cartiere din Boston, în special în North End și Beacon Hill. Districte pe care cu siguranță nu va-ți aștepta să le găsiți într-un oraș mare și care constituie inima cea mai autentică: străzi pietruite, alei pitorești, lămpi cu gaz, magazine și restaurante istorice.

Beacon Hill este probabil cea mai bogată zonă din oraș, cu case în stil colonial și un aer de pace și liniște pe care, doar aici îl puteți respira.
North End, cartierul italian din Boston, vă va cuceri cu străzile sale tipice, europene.

Back Bay – în cartierul Back Bay puteți face cumpărături peste tot, deoarece zona este renumită pentru numeroasele sale buticuri și magazine de modă, galerii de artă în special pe Newbury Street.

Orașul nu este imens, dar există multe lucruri de făcut și locuri de interes. Pentru a vizita Bostonul este indicat să aveți cel puțin trei zile complete, pentru a explora pe deplin cartierele sale cele mai caracteristice și pentru a vă bucura de principalele sale atracții.

Alegerea locului unde se poate mânca în Boston este doar o chestiune de gust și de buzunar. Există: restaurante, fast-food-uri, pub-uri, etc.

Mergiți în locuri unde se mănâncă specialități din: pește, stridii, calamari, midii, supe de pește, arici de mare, caracatiță, scoici și hamsii. Mai mult, este aproape obligatoriu să serviți tipicul homar.
La fel ca în cazul altor orașe americane, alegerea cazării în Boston este doar o chstiune de buget. Aceasta variază de la cele mai ieftine pensiuni până la hoteluri de lux.

Aeroportul Internațional Logan din Boston este bine conectat cu restul Statelor Unite și, de asemenea, cu un zboruri directe din Europa.

Din România nu există companii aeriene care oferă zboruri directe spre Boston Logan International. Printre companiile aeriene care oferă zboruri spre Boston Logan International sunt: Lufthansa, Alitalia, Air Portugal, Air France, British Airways, Emirates, Iberia, Turkish Airlines,etc.

Boston Logan International este situat la aproximativ 15 km de centrul orașului Boston, la care se poate ajunge cu autobuzul, taxiul, trenul sau metroul. Multe hoteluri oferă un serviciu de transfer gratuit. Dacă aterizați în New York, la Boston puteți ajunge și cu un tren rapid, care durează trei ore pentru a conecta cele două orașe.

Înainte de a pleca în Statele Unite, amintiți-vă că veți avea nevoie de viză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *