Dance Film Festival

Bucharest International Dance Film Festival

Lifestyle

Cea de-a cincea ediţie a Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) va începe miercuri şi propune, timp de cinci zile, proiecţii, întâlniri cu profesionişti din industrie şi competiţii cinematografice în şase spaţii din Capitală.

Evenimentele vor avea loc la Institutul Francez – Cinema „Elvira Popesco”, Cinema Muzeul Ţăranului, Fabrica Gastropub, LINOTIP – Centru Independent Coregrafic, Apollo 111 şi Centrul Naţional al Dansului Bucureşti.

Tema celei de-a cincea ediții a BIDFF – The Network/ Rețeaua – arată o maturizare a festivalului și marchează începutul unei noi faze de dezvoltare, atât prin integrarea în programarea oficială a filmelor din mai multe genuri, pentru diverse categorii de public, realizate de regizori de film, coregrafi, artiști vizuali, animatori și muzicieni, cât și prin inițierea unui laborator de dezvoltare de proiecte cinematografice care se află în prima fază de creație.

And Then We Danced, o co-producție Suedia-Georgia-Franța din 2019, în regia lui Levan Akin, care reprezintă totodată propunerea Suediei la Premiile Oscar, este filmul ce va deschide cea de-a cincea ediție a BIDFF și care va rula în prezența protagonistului Levan Gelbakhiani și a producătoarei Ketie Danelia.

Un portret al unei societăți conservatoare care-și îndepărtează sau ignoră cetățenii care nu urmează „tradiția”, And Then We Danced spune povestea lui Merab, un dansator care încearcă din răsputeri să se remarce în ansamblul național din care face parte și să-și croiască un viitor mai bun care să-l plaseze deasupra mediocrității și a sărăciei care-l înconjoară. And Then We Danced reprezintă debutul în lungmetraj al tânărului Levan Gelbakhiani, căruia acest rol principal (Merab) i-a adus recent premii la festivalurile de film de la Sarajevo și Odessa.

Pe lângă cele 43 de scurtmetraje, din 18 țări de pe întreg mapamondul, care au intrat în cele 3 competiții – internațională, națională și cea dedicată musicalurilor – mai pot fi urmărite în cadrul festivalului o serie de evenimentespeciale.

Festivalul se va încheia cu proiecţia filmului documentar „Maguy Marin: L’urgence d’Agir”, de David Mambouch, care prezintă viaţa unuia dintre cei mai importanţi coregrafi de pe scena mondială.

BIDFF este un proiect cultural organizat de Asociaţia Tangaj Dance şi cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *