RADET

Bucureștenii care nu au apă caldă și căldură – pot cere despăgubiri

Social

Fostul director RADET încurajează oamenii să ceară despăgubiri furnizorului de apă caldă, mai ales că actualul contract prevede acest lucru.

Gabriel Dumitraşcu (PNL), fostul director RADET, a declarat, duminică, la Digi24, că bucureştenii care nu au apă caldă și căldură pot cere despăgubiri. De asemenea, acesta a explicat și cum funcționează exact sistemul de încalzire al blocurilor.

Fostul director RADET a explicat că apa caldă trebuie să intre în bloc la temperatura de 55 – 60 de grade Celsius pentru ca în apartamentele bucureştenilor să fie 22 de grade, dar acest lucru nu se întâmplă din cauza infrastructurii depăşite. El mai spune că oamenii pot cere despăgubiri furnizorului pentru lipsa de căldură şi apă caldă.

„Există un ordin al ANRE, există şi un contract între asociaţia de proprietari şi RADET, un contract de furnizare a energiei termice şi acolo există specificat: nu mai puţin de 55 de grade (să fie apa la intrarea în bloc – n.r.). Între 55 şi 60 de grade. Doar în cazuri extreme, limita ar fi atins 50 de grade pe o perioadă scurtă”, a spus Dumitraşcu.

„Există o prevedere în regulament şi în contractul cadru care permite tuturor să se întoarcă împotriva furnizorului de energie termică. Nu mai este RADET acum, este Termoenergetica şi să solicite despăgubiri, compensaţii pentru lipsa de energie termică. Şi există normele clare. Eu chiar anul trecut am postat şi am popularizat o astfel solicitare. Sunt asociaţii de proprietari care au uzat-o şi au avut câştig de cauză în relaţia cu RADET”, a mai spus Dumitraşcu.

De la 1 Decembrie, noul operator regional de energie termica în Capitală este Termoenergetica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *