bani

Burse de peste 500 de lei pe lună, servicii de cazare şi masă, pentru elevii care se înscriu în învăţământul profesional în sistem dual

Social

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) S.A. anunţă suplimentarea claselor de învăţământ profesional în sistem dual, în anul şcolar 2023 – 2024, în care elevii vor avea posibilitatea de a învăţa, la alegere, meseria de sudor sau cea de instalator pentru instalaţiile de încălzire centrală. Învăţământul dual se finalizează cu examen de certificare a calificării profesionale nivel 3, care este recunoscută atât în ţară, cât şi în Uniunea Europeană, iar elevii au prioritate la angajare după finalizarea studiilor.

„Activitatea companiei se derulează de ani buni într-un context cu un deficit de forţă de muncă specializat, o consecinţă directă a diminuării forţei de muncă specializate fiind capacitatea redusă de intervenţie, care să asigure intervenţiile în timp util asupra reţelei. Cauzele sunt multiple, iar dintre ele amintesc: lipsa calificărilor disponibile în piaţa naţională a forţei de muncă, scăderea demografică, migraţia, concurenţa acerbă pentru personal specializat cu experienţă relevantă. De aceea, am ales să ne implicăm activ şi să oferim tinerilor o şansă la un viitor sigur. Clasele de învăţământ dual sunt dedicate celor care vor să înveţe meseria de sudor sau de instalator de instalaţii încălzire centrală. Pe lângă şansa de a avea un loc de muncă imediat după finalizarea studiilor, compania oferă elevilor o serie de beneficii pe toată durata studiilor, care sunt complementare stimulentelor oferite de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării” a declarat, Claudiu Creţu – Director General CMTEB.

Cele două clase vor fi organizate în parteneriat cu Primăria Sector 3 şi Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, după modelul celor înfiinţate în anii şcolari anteriori (pentru meseria de instalator instalaţii de încălzire centrală) şi în parteneriat cu Consiliul Judeţean Giurgiu şi Colegiului Tehnic Viceamiral Ioan Bălănescu Giurgiu (pentru meseria de sudor).
Absolvenţii claselor a VIII-a au posibilitatea de a opta pentru acest tip de învăţământ în sistem dual şi, implicit, posibilitatea de a se forma şi a avea un loc de muncă imediat după finalizarea studiilor. CMTEB oferă elevilor o serie de beneficii pe toată durata studiilor, care sunt complementare stimulentelor oferite de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Astfel, pe lângă bursa oferită de Ministerul Educaţiei şi Cercetării (200 lei), compania oferă fiecărui elev o bursă în valoare de 300 de lei, iar pentru cei care au media anuală peste nota 8.00, compania oferă o bursă suplimentară pentru stimularea performanţei, în valoare de 400 de lei.
Pe toată perioada de desfăşurare a practicii, se oferă transport gratuit la şi de la locul de practică şi o masă pentru toţi elevii participanţi.

Calendarul admiterii în învăţământul dual cuprinde două perioade de înscriere, respectiv 3-7 iulie 2023 şi 25-27 iulie 2023. Pe lângă elevi absolvenţi ai clasei a VIII-a din anul în curs, se mai pot înscrie absolvenţi ai clasei a VIII-a, care au întrerupt studiile şi care au vârsta maximă de 26 de ani. Înscrierea se face conform calendarului admiterii în învăţământul dual pentru calificări profesionale de nivel 3, durata studiilor fiind de 3 ani.

Vă reamintim că învăţământul dual este o formă de învăţământ profesional, ce se desfăşoară la cererea operatorilor economici parteneri, în vederea angajării elevilor după absolvire. Stagiile pentru practica elevilor sunt asigurate în totalitate de către operatorii economici parteneri în dual. Până în prezent, compania a înfiinţat trei clase cu acest tip de învăţământ.
Serviciul Marketing, Comunicare şi Relaţii Publice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *