Călătoresc, deci, citesc: stația de Metrou „Unirii” a devenit spațiu cultural

Lifestyle

Biblioteca Metropolitană București și Biblioteca Națională a României au pus la dispoziția Metrorex cărți, transformând astfel stația „Piața Unirii” într-o „sală de lectură”.

Demersul a fost inițiat de Ziua Lecturii și oferă posibilitatea călătorilor care tranzitează subteranul administrat de Metrorex în aerealul „Unirii” să acceseze cărți din raftul amenajat aici. Acestea vor putea fi consultate pe loc sau vor putea fi împrumutate acasă, unica condiție fiind ca volumele să fie aduse înapoi sau să fie înlocuite.

Proiectul-pilot „Biblioteca de la Metrou” urmează să fie extins și în alte stații de Metrou, obiectivul fiind acela de a stimula interesul pentru lectură şi de a facilita accesul la cultură pentru un număr cât mai mare de personae.

Biblioteca Metropolitană Bucureşti, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, este partener, alături de Metrorex în acest proiect. Metrorex va asigura spaţiul necesar pentru depozitarea cărţilor, în timp ce Biblioteca Metropolitană Bucureşti şi Biblioteca Naţională a României vor contribui cu resursele literare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *