tariceanu-mike pence

Călin Popescu Tariceanu s-a întâlnit în America cu vicepreședintele Mike Pence

Politica

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, s-a întâlnit marți la Washington cu vicepreședintele SUA, Mike Pence și cu Keith Kellogg, consilierul acestuia pe probleme de securitate națională.

Conform unui comunicat al Senatului, Tăriceanu „a reafirmat importanța aprofundării cadrului de cooperare oferit de parteneriatul strategic Romania-SUA care, în viziunea sa, este constituit pe elemente care depăsesc aspectele temporale ale alternanței guvernărilor politice din cele două state” și a „transmis că valoarea parteneriatului strategic între București și Washington a fost demonstrată cu prisosință în cei 22 de ani care au trecut de la lansarea sa, în special prin atașamentul comun față de un set de valori politice și culturale care continua să determine decizii vizionare în cele două capitale, în beneficiul prosperității și securității cetățenilor”.

Pe pagina sa de Facebook, Călin Popescu Tăriceanu a postat un mesaj referitor la această întâlnire extrem de importantă, menționând că i-a făcut vicepreședintelui american invitația de a vizita România:

”A fost o plăcere să mă întâlnesc, în cadrul vizitei în Statele Unite, cu Mike Pence, vicepreședinte SUA și președinte ex-officio al Senatului SUA, dar și cu gen.lt.(r) Keith Kellogg, consilierul său pentru securitate națională.

În discuțiile pe care le-am avut, am subliniat importanța aprofundării cooperării în cadrul parteneriatului strategic România-SUA și i-am făcut vicepreședintelui SUA invitația de a efectua o vizită în România. Totodată, mă bucur că am avut prilejul să discut cu Ted Cruz, senator republican pentru statul Texas, fost candidat la alegerile prezidențiale din 2016.

Am vorbit, în primul rând, despre consolidarea relației între forurile legislative român și american, lansându-i invitația ca senatori americani să vină în vizită în România pentru a cunoaște țara noastră așa cum este ea, nu cum o prezintă unii „binevoitori”, a scris Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu s-a aflat luni și marți la Washington, unde a participat la Conferința Globală a Platformei Parlamentare pentru Fondul Monetar Internațional și Banca Mondială, organizată la sediul Băncii Mondiale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *