Campionii Special Olympics România -premiați pentru rezultate sportive de excepție la Gala Sportului Românesc

Sport

La ‘Gala Sportului Românesc 2023’, eveniment organizat de Agenţia Naţională pentru Sport, alături de parteneri publici şi privaţi dedicaţi excelenţei în sport, campionii Special Olympics România au fost premiaţi pentru performanţele de la Jocurile Mondiale Special Olympics de la Berlin 2023. Evenimentul a celebrat rezultatele de excepţie din anul care a trecut, oferind recunoaştere meritelor sportivilor români, precum şi profesioniştilor care le-au stat alături în drumul către medalii.

Din partea Special Olympics România, la Gala Sportului Românesc au fost prezenţi trei dintre campionii de la Jocurile Mondiale SO Berlin 2023: gimnastul Ionuţ Păunescu (31 de ani) – 5 medalii de aur la sol, paralele, inele, cal cu mânere şi individual compus (nivel 2) şi 2 medalii de argint la sărituri şi bară fixă şi tenismenii Andreea Mustăreaţă Pivniceru (26 de ani) şi George David (27 de ani) – 2 medalii de argint la simplu şi la dublu mixt.

‘Pentru Special Olympics România, performanţa înseamnă sportivii care îşi depăşesc limitele în competiţii în care reprezintă cu mândrie România; înseamnă antrenorii care îi conduc cu răbdare spre succes; înseamnă părinţii care au înţeles că sportul uneşte toate abilităţile. Performanţa înseamnă o societate care să integreze şi aprecieze sportivii cu dizabilităţi intelectuale, dar şi o lume a sportului care să le valideze şi recunoască munca şi victoriile. Le mulţumim tuturor suporterilor Special Olympics România din ultimii 20 de ani şi Agenţiei Naţionale pentru Sport pentru integrarea medaliilor Special Olympics printre rezultatele de excepţie ale anului 2023’ – a declarat Cristian Ispas, Directorul Naţional Special Olympics România.

În ultimii 20 de ani, Special Olympics România a organizat 16 ediţii ale Jocurilor Naţionale, dar şi multiple competiţii locale şi regionale, campionate naţionale şi municipale, tabere de pregătire şi evaluări medicale. Prin Special Olympics Romania, 27.000 de persoane cu dizabilităţi intelectuale au avut acces la antrenamente pentru 17 sporturi de vară şi de iarnă, câştigând sute de mii de medalii şi milioane de aplauze şi de zâmbete.

Sportivii Special Olympics România au reprezentat ţara cu succes şi mândrie la 9 ediţii ale Jocurilor Mondiale şi la 3 ediţii ale Jocurilor Europene, concurând alături de zeci de mii de sportivi speciali din toată lumea. Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate, educaţie şi angajare, Special Olympics luptă împotriva prejudecăţilor sociale, a segregării şi intoleranţei punând în acţiune puterea transformatoare a antrenamentelor sportive.

De 20 de ani, schimbăm vieţi prin sport. Comunicat de presă – Fundaţia Special Olympics din România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *