Paris

Atenţionare de călătorie în Republica Franceză

Externe

Atenţionare de călătorie: Republica Franceză – Posibile perturbări ale circulaţiei feroviare ca urmare a grevei naţionale a controlorilor feroviari.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Franceză că, începând de joi, 15 februarie 2024, de la ora 20:00, până luni, 19 februarie 2024, la ora 08:00, este prevăzută o grevă naţională a controlorilor feroviari din Franţa, context în care sunt aşteptate perturbări ale circulaţiei trenurilor pe ansamblul liniilor operate de SNCF Călători – TGV, Ouigo, iNOUI, TGV Europe şi Intercites.

Informaţiile referitoare la programul trenurilor vor fi disponibile pe site-urile: https://www.sncf.com/fr, https://www.sncf-connect.com/train/greve. Totodată, pot fi consultate informaţii privind eventuale modificări ale rezervărilor sau rambursări ale biletelor pentru cursele anulate.

Ministerul Afacerilor Externe informează că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Paris: +33147052966 şi +33147052755.
De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă, în funcţie de circumscripţia consulară de reşedinţă, astfel:

– Consulatul General al României la Paris: +33680713729;
– Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164;
– Consulatul General al României la Lyon: +33643627736;
– Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet: http://paris.mae.ro, https://cgparis.mae.ro/, http://lyon.mae.ro, http://marsilia.mae.ro, http://strasbourg.mae.ro, www.mae.ro, şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.
Direcţia Purtător de Cuvânt şi Relaţii cu Mass-Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *