Cantus Mundi București Fest

Cantus Mundi București Fest 2019

Lifestyle

În perioada 11 – 14 iulie are loc cea de-a treia ediție Cantus Mundi București Fest, cel mai mare eveniment național de educație și integrare socială prin muzică. Evenimentul are loc în Parcul Herăstrău – Charles de Gaulle, iar intrarea este liberă.

„Cantus Mundi București Fest, dincolo de a fi un festival muzical, este unul al speranței si al bucuriei” – dirijorul Ion Marin, Președinte fondator al Programului Național Cantus Mundi.

Fiecare seară de festival se încheie cu concerte inedite susținute de artiști de renume, alături de sute de copii din corurile Programului Național Cantus Mundi.

Prima seară este marcată de un concert extraordinar susținut de Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, iar în următoarele trei seri sunt așteptați pe scenă Smiley, Andra, Irina Rimes, Feli, Vunk și The Motans. Toate concertele au ca scop transmiterea unui mesaj puternic: muzica ne poate uni, indiferent de condiție socială, etnie, capacități fizice sau psihice.

Pe lângă concertele din fiecare seară, copiii pot participa la zecile de activități pregătite pentru ei pe tot parcursul celor patru zile: zonă de testare a instrumentelor muzicale, ateliere muzicale, piscină cu bile, street music, water fight, street art, jocuri și nenumărate alte surprize, toate cu acces gratuit.

Programul Național Cantus Mundi a fost inițiat de reputatul dirijor Ion Marin și este derulat prin activitatea membrilor Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

După 8 ani de activitate, Programul Național Cantus Mundi reunește sub umbrela sa peste 1200 de coruri și peste 43.000 de copii care, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul țării, depășind barierele legate de etnie, condiție socială, capacități fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societății noastre.

Evenimentele sunt organizate de echipele Programului Național Cantus Mundi și Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, cu sprijinul Primăriei București, prin PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *