Casa Alba salută numirea noului premier palestinian și îl indeamnă la reforme „credibile si profunde”

Externe

Casa Albă a declarat că salută numirea lui Mohammad Mustafa ca nou prim-ministru palestinian, cerând următorului său guvern să pună în aplicare reforme credibile şi profunde, notează agenţia AFP.
„Îndemnăm la formarea unui cabinet de reformă cât mai repede posibil”, a mai spus Adrienne Watson, purtătoare de cuvânt a Consiliului de Securitate Naţională de la Casa Albă, într-un comunicat.

Preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniene, Mahmoud Abbas, l-a numit pe economistul Mohammad Mustafa în funcţia de premier, în urma demisiei la 26 februarie a guvernului anterior.
Mohammad Mustafa, 69 de ani, fost preşedinte al Fondului de Investiţii pentru Palestina şi consilier economic al preşedintelui Abbas, preia funcţia de prim-ministru în plin război între Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas în Fâşia Gaza.

La sfârşitul lui februarie, premierul Mohammed Shtayyeh a prezentat demisia guvernului său, argumentând necesitatea unei noi politici care să ţină cont de „noua realitate din Fâşia Gaza şi de necesitatea urgentă a unui consens interpalestinian”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *