Cassis – un orășel colorat și plin de farmec

Lifestyle Travel

Cassis (un vechi sat de pescari din Franța) este astăzi un mic orășel-port, elegant și bogat. Situat la doar 20 de kilometri de Marsilia, cu o populație rezidentă de aproximativ 8.000 de locuitori, Cassis este destinația perfectă pentru: un weekend la mare, o plimbare pe străduțele pietruite, printre casele zugravite în culori pastelate care au vedere la marea Mediterană, excursii cu barca, drumeții pe stânci și, bineînțeles, pentru a vă bucura de un joc de Pétanque, dar și pentru a degusta vinurile excelente produse în zonă.

Orașul face parte din Parcul Național Calanques și nu departe de centru se află Cap Canaille, una dintre cele mai înalte stânci din Europa. Golful pe care este construit Cassis este închis între două minuni naturale – Calanques (roci de calcar) și Cape Canaille. Amplasat la poalele unui spectaculos afloriment stâncos, încadrat de un Castel din secolul al XIV-lea, acest mic oraș –port fermecător atrage vara mulțimile de turiști care se adună în portul vechi cu restaurantele sale pline de viață. Castelul a devenit, astăzi o proprietate privată cu destinația -pensiune de lux și oferă o priveliște foarte frumoasă din partea de jos a portului. Orășelul se întinde de-a lungul portului și este organizat în jurul străzii Victor Hugo.

Printre cele mai interesante atracții din Cassis se numără:
Portul vechi – un loc plin de farmec, unde puteți vedea de aproape bărcile colorate ale pescarilor locali. Este locul ideal pentru a vă bucura de numeroasele magazine artizanale cu vedere la mare, cafenele, restaurante la alegere unde să savurați o băutură pe terasă și să gustați delicioasele specialități pe baza de peste proaspat prins in timpul zilei. De aici puteți face o excursie cu barca, în compania unui ghid local, pentru a descoperi frumusețile naturale ale zonei;

Place Baragnon – în inima centrului, există această piață foarte populară printre localnici, unde se organizează evenimente și activități de tot felul;
Marché de Cassis – un loc plin de culoare și arome. Situată chiar în centrul orașului, în Place Baragnon, piața are loc în fiecare miercuri și vineri unde, producători și comercianți vin să-și vândă specialitățile tipice de la tapenadă la de la fructe de mare, flori la săpunuri naturale;

Musée Municipal Méditerranéen d’Arts et Traditions Populaires –fondat în 1910, muzeul este găzduit într-un prezbiteriu antic din secolul al XVIII-lea. Printre expoziții, picturi, sculpturi și obiecte arheologice și etnologice veți descoperi atât istoria locului, dar și povești despre artiștii locali talentați. Muzeul găzduiește expoziții permanente și temporare. Crăciunul este sărbătorit aici într-un mod special;

Biserica Saint-Michel – secolul al XVI-lea. Din punct de vedere istoric, este a treia biserică construită aici. În stil neoromanic cu trei nave, biserica a fost construită din piatră Cassis și are 32 m lungime, 18 m lățime și 400 de locuri. Biserica a fost restaurată în 1958.

Vizitați pivnițele Clos Sainte- Magdelein pentru a degusta renumitele vinuri din regiune. Domeniul se întinde pe mai mult de 20 de hectare unde se cultivă podgorii cu vedere la marea Meditrană de aproape 800 de ani. Pentru a vă prezenta cultura locală a vinului sunt disponibile tururi ghidate și degustări .

Plajele din Cassis cu nisip fin și ape turcuaz oferă atât spații private dotate cu toate serviciile contra cost, cât și zone gratuite unde puteți sta în deplină liniște la malul mării. Cele mai faimoase și frumoase plaje din Cassis sunt Plaja Bestouan și Grand Mer.

Plaja Bestouan (Plage du Bestouan) – o plajă mică și intimă, cu vedere la Cap Canaille și acces din centrul orașului (10 minute de mers pe jos) este un loc ideal pentru a vă relaxare împreună cu familia;

Plage de la Grande Mer care se află foarte aproape de far, este o plajă cu pietricele, nu cu nisip unde pasionații de sporturi nautice vor putea să încerce de la hidrobiciclete la windsurfing la caiac, închiriind echipamentul direct la fața locului. De asemenea, plaja oferă mai multe restaurante unde puteți servi preparate delicioase pe bază de pește, fructe de mare și nu numai. De la plaja Grande Mer puteți face o plimbare de-a lungul Promenade des Lombards pentru a ajunge la Plage du Corton – o plajă mai mică dar foarte interesantă mai ales pentru că este amplasată într-un peisaj frumos care vă oferă o senzație de multă liniște;

Plage de l’Arène – o plajă cu pietriș, mai puțin aglomerată datorită peisajului sălbatic. Este o plajă potrivită pentru cei care caută liniștea și de asemenea, ideală pentru cei care sunt pasionați de scufundări, care vor să exploreze fundul mării bogat în pești. În spatele plajei Plage de l’Arène veți găsi pădurea răcoroasă de pini din Cassis, unde puteți face un picnic și vă puteți bucura de puțină umbră.

Itinerariul Route des Crêtes este cu siguranță de neratat într-o vacanță în Cassis. Route des Crêtes, un drum panoramic de 15 kilometri care urcă pe stâncile care îl leagă de orașul La Ciotat. Drumul șerpuit între Cassis și La Ciotat, oferă priveliști unice celor care îl parcurg. Cea mai frumoasă parte este cea cu priveliștea minunată asupra plajelor de la sud de Cassis de la Cap Canaille (cea mai înaltă stâncă din Europa) – o stâncă de 400 m cu vedere la marea Mediterană. Faleza Cap Canaille este deosebit de sugestivă la apus.

Orașul Cassis este faimos în special pentru Calanques – create de eroziunea milenară a mării în stâncile impunătoare ale Parcului Național Calanques care se extind până la Marsilia. Frumoasele Calanques dintre Cassis și Marsilia pot fi vizitate pe mare sau pe uscat. Puteți alege între o excursie confortabilă cu barca sau un traseu de trekking.

În ceea ce privește gastronomia, specialitățile din Cassis se bazeaă pe fructele de mare și peștele care sosește proaspăt în fiecare zi direct de pe bărcile pescarilor, printre care: sardine, ton, scorpion, biban, sepie, dorada, congri, anghilă, chefal, scoici, arici de mare, calmar. Toate acestea alături condimentele, maslinele, ierburile și vinurile locale. Seara, zona portuară din Cassis este plină de turiști care servesc cina în numeroasele restaurante. Viața de noapte din Cassis atrage foarte mulți tineri, nu doar turiști, și pentru că în zona portului se află o mare discotecă .

Cât privește cazarea, Cassis oferă de la hoteluri la pensiuni, până la B&B-uri. Unul dintre faimoasele hoteluri este Hôtel Les Roches Blanches Cassis – un hotel incredibil de 5 stele în care șederea este o adevărată experiență. În sezonul estival Cassis este foarte aglomerat și găsirea unui loc de dormit devine dificilă, deoarce turiștii vin în număr mare. Așadar, rezervarea trebuie făcută cu mult timp înainte de vacanță. Cazarea este mai accesibilă între lunile septembrie – martie. O altă alternativă de cazare este și campingul Camping les Cigales.

Pentru a ajunge la Cassis, cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Marsilia care are legături directe cu majoritatea aeroporturilor din Europa. De la Aeroportul Marsilia puteți să închiriați o mașină sau să luați trenul pentru a ajunge la Cassis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *