Cea mai scumpă casă din 2018 se află pe Plaja din Malibu

Lifestyle Actualitate

110 milioane de dolari: aceasta este suma pe care unul dintre fondatorii Hard Rock Cafe a încasat-o pentru casa sa, aflată pe așa-numita Plajă de miliardari.

Să ajungi acasă după o zi grea de muncă, să pregătești un cocktail și să te așezi în fața Oceanului Pacific. Acesta este posibilul scenariu pe care îl poate pune în act, noul proprietar al celei mai scumpe case americane din 2018, după cum scrie Wall Street Journal.

Sunt milioane de dolari pe care Michael S. Smith, un întreprinzător în sectorul energetic, a trebuit să-i plătească pentru a o avea. Fiecare din cei aproape 7000 de metri pătrați din această clădire, a fost vândut cu peste 15.000 de dolari. Și, potrivit Business Insider, mobilierul rafinat nu ar fi fost inclus în suma exorbitantă a vânzării.

În plus față de recordul celei mai scumpe case din SUA din 2018, această clădire a câștigat, de asemenea, recordul celei mai scumpe rezidențe din comitatul Los Angeles, potrivit ziarului, Los Angeles Times.
Structura aparține unuia dintre fondatorii lanțului Hard Rock Café, Peter Morton. Antreprenorul a cumpărat terenul în anii 90, dar casa a fost inaugurată abia în 2006.

Ce justifică un astfel de preț ridicat? Ei bine, în primul rând poziția. Clădirea se află de fapt, pe cea mai scumpă plajă din lume, Carbon Beach, redenumită Plaja Miliardarilor. O fâșie de nisip situată în orașul californian Malibu, de ani de zile atrage chiriași cu o anumită putere de cumpărare. Influența lor este atât de mare încât până în 2015 această zonă de plajă (publică) era închisă pentru public.

De asemenea, este necesar să se ia în considerare faptul că acești 7000 de metri pătrați sunt distribuiți pe două clădiri separate; una principală pentru proprietari și una pentru oaspeți. În acest fel, după cum scrie pe site-ul lui Richard Meier, cunoscutul arhitect care, a proiectat-o împreună cu Michael Palladino, „nisipul și arbuștii de pe plajă pot migra în grădina de intrare”.

Clădirea are un design deosebit, distins printr-un exoschelet unic de lemn. Și nu putea să lipsească o piscină mare, doar pentru cazul în care sarea mării deranjează pielea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *