Chestorul Victor Negrescu –  În martie, România devine parte în procesul decizional al Spaţiului Schengen

Politica

„Începând cu luna martie, principala victorie a României constă în faptul că devine parte în procesul decizional al spaţiului Schengen” a declarat europarlamentarul Victor Negrescu.

Chestorul Parlamentului European, Victor Negrescu, a subliniat în plenul legislativului european faptul că principala victorie a României începând cu luna martie este intrarea în procesul decizional al spaţiului Schengen.

„Fiind parte din procesul decizional al zonei de liberă circulaţie, România intră astfel într-un proces ireversibil de aderare la spaţiul Schengen. Solicit partenerilor europeni continuarea eforturilor comune pentru ca aderarea totală a României la spaţiul Schengen să fie realizată, conform celor agreate, în cel mai scurt timp” a declarat europarlamentarul Victor Negrescu.

Reprezentantul României în Parlamentul European a evidenţiat în plenul legislativului european avantajele avute în acest stadiu al aderării la zona de liberă circulaţie, arătând că ţara noastră nu este singurul stat care parcurge un astfel de proces în două etape.

„După 13 ani de aşteptare, aderarea efectivă la spaţiul Schengen a României va începe în luna martie a acestui an. Procesul va demara mai întâi cu căile aeriene şi maritime, precum şi cu mecanismele consulare.

Practic, începând cu luna martie, vom putea călători cu avionul fără ca documentele de identitate să fie controlate, mărfurile vor putea circula pe căile maritime fără filtre suplimentare, şi România urmează să emită vize Schengen. Italia, Austria şi Grecia au intrat şi ele tot în două etape”, a explicat Chestorul Parlamentului European, Victor Negrescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *