Criza din Marea Roșie forțează Michelin să oprească producția în Spania

Externe

Patru fabrici din Spania deţinute de producătorul francez de anvelope Michelin intenţionează să oprească din nou producţia la finele săptămânii următoare, din cauza întârzierilor apărute la livrarea de materii prime, ca urmare a atacurilor asupra navelor din Marea Roşie, a anunţat subsidiara spaniolă a grupului Michelin, transmite Reuters.

Atacurile lansate de rebelii houthi din Yemen au perturbat comerţul internaţional în Marea Roşie şi au determinat marile companii de transport maritim să îşi redirecţioneze navele pe o rută mai lungă şi mai scumpă, care presupune ocolirea Capului Bunei Speranţe.

Michelin a suspendat deja producţia la uzinele din Spania în perioada 13-14 ianuarie, din cauza unor timpi mari de livrare a materiilor prime necesare pentru a produce cauciuc, materii prime livrate pe mare din Asia, a precizat compania.

Anterior, cotidianul spaniol Expansion a informat că Michelin va opri lucrul pentru al doilea weekend, iar ulterior compania a confirmat pentru Reuters că oprirea lucrului va avea loc în perioada 20-21 ianuarie.
Decizia referitoare la uzinele Michelin din Spania este similară cu măsurile luate de alţi producători, precum constructorii auto Tesla şi Volvo Car, care săptămâna trecută au anunţat că vor suspenda o parte din activităţile de producţie în Europa din cauza lipsei de componente.

De asemenea, Asociaţia Spaniolă a Producătorilor şi Distribuitorilor (Aecoc) a anunţat că actuala criză din Marea Roşie are „un impact semnificativ” asupra marilor companii implicate în producţia şi distribuţia de alimente, textile şi produse de tehnologie.

Grupul francez Michelin, care numără 123.000 de salariaţi la nivel mondial, şi-a început activitatea în România în august 2001. Michelin are în România aproximativ 4.000 de angajaţi, trei uzine – două la Zalău şi una la Floreşti – şi o reţea comercială. Începând cu anul 2005, România a devenit centru regional pentru operaţiunile comerciale ale grupului Michelin în Albania, Bulgaria, Croaţia, Bosnia, Macedonia, Muntenegru şi Serbia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *