huawei

China cere SUA să ridice sancţiunile impuse companiei Huawei

Externe

Statele Unite ar trebui să ridice imediat sancțiunile impuse producătorului de echipamente de telecomunicații Huawei, a declarat un purtator de cuvant al Ministerului chinez al Comerțului, cu doar două zile inainte de întâlnirea de sâmbătă a președinților Donald Trump și Xi Jinping, la summit-ul G20 de la Tokyo, transmite Reuters.

China se opune controlului abuziv al exporturilor şi cere Statelor Unite să revină pe calea cooperării, a declarat purtătorul de cuvânt Gao Feng.
Trump a afirmat miercuri că este posibil un acord comercial cu Xi, la summitul G20, dar că este pregătit să impună tarife tuturor importurilor din China, dacă dezacordul va persista.

Trump a sugerat cu Huawei ar trebui să fie inclusă în acord.
Wall Street a relatat, citând oficiali chinezi, că Xi a planificat să îi prezinte lui Trump termenii săi pentru încheierea disputei comerciale, inclusiv pentru eliminarea interdicţiei de vânzare a tehnologiei americane către Huawei

China mai doreşte ca SUA să elimine toate tarifele punitive şi renunţarea la eforturile de a determina China să se angajeze la achiziţia mai multor bunuri americane decât conveniseră iniţial cele două părţi.

Statele Unite au inclus Huawei pe o listă neagră de companii care nu pot cumpăra produse americane, din motive de securitate. În consecinţă, companiile americane nu îşi pot vinde produsele către Huawei fără acordul autorităţilor americane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *