Cillian Murphy și „Oppenheimer”, triumf la Oscar 2024

Externe Lifestyle

Ceremonia de decernare a Premiilor Oscar 2024 a avut loc în noaptea de duminică spre luni, la Dolby Theatre din Hollywood.
Cea de-a 96-a gală a Premiilor Academiei Americane de Film a fost difuzată de ABC, iar în România a fost transmisă, în direct, de VOYO.

Filmul „Oppenheimer” a obținut 7 statuete Oscar, inclusiv pentru „Cel mai bun film”, „Cel mai bun regizor” și „Cel mai bun actor în rol principal”. Pe locul doi s-a situat pelicula Poor Things, care a obținut patru premii Oscar.

„Oppenheimer” a fost premiat și la categoria celui mai bun actor în rol secundar, Oscarul la această categorie fiind câștigat de Robert Downey Jr.

Trofeul pentru cea mai bună actriță a fost câștigat de Emma Stone, pentru rolul din „Poor Things”.

Da’Vine Joy Randolph a fost premiată pentru cea mai bună actriță în rol secundar. Vedeta a primit trofeul pentru interpretarea personajului din comedia „The Holdovers”.

Pelicula „Barbie” a plecat acasă cu un singur trofeu, pentru cel mai bun cântec original. Trofeul a fost adus de interpretarea baladei „What Was I Made For?” de către și Billie Eilish şi Finneas O’Connell.

Premiul pentru cel mai bun scenariu original îi revine producției „The Anatomy of a Fall”, regizat de Justine Triet. La categoria scenariu adaptat, premiul a mers către „American Fiction”.

„War Is Over! Inspired by the Music of John & Yoko” a fost desemnat cel mai bun scurtmetraj de animație. La categoria lungmetraj, animația care a cucerit Academia de Film a fost „The Boy and the Heron”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *