Piedone, pe primul loc în sondajul pentru Primăria Capitalei comandat de Nicușor Dan

Politica

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a postat astăzi pe pagina sa de socializare rezultatele unui sondaj realizat la comanda sa, în prima săptămână a lunii martie.

Cea mai interesantă întrebare, privitoare la persoana pe care bucureștenii o vor vota în funcția de Primar General al Capitalei dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri aduce și surpriza acestei cercetări sociologice.
Astfel, pe primul loc în opțiunle bucureștenilor se află actualul Primar al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, din partea PP-USL, cu 40,4%.

Locul secund este ocupat de Nicușor Dan (susținut de Alianța Dreapta Unită), cu 39,3%. Urmează, în ordine, Sebastian Burduja, dn partea Alianței PSD-PNL, cu 16%, Diana Șoșoacă-2,4%, Mihai Enache, Aur,-1%, Altul-1%. De precizat este faptul că Gabriela Firea nu a fost inclusă în sondaj.

La votul pentru Consiliul General, pe primul loc în opțiuni este PSD-30,7%, Alianța Dreapta Unită-27,2%, Partidul Național Liberal-17,5%, Partidul SOS-4,9%, Partidul Puterii Umaniste Social-Liberal-4,5%, AUR-4,1%, Alianța AER-3,9%, REPER-3,5%, Independent-0,6%, Altul-2,9%.

La întrebarea „În general, considerați că în momentul de față Municipiul București se îndreaptă într-o direcție bună sau într-o direcție greșită?”, 48,2 % au răspuns „o direcție bună”, 47.5 au răspuns „o direcție greșită”, iar 4,4% „nu știu” sau „nu răspund”.

În fine, la întrebarea privind votul pentru alegerile europarlamentare, 45,7% au răspuns că votează Alianța PSD-PNL; 26,3-Alianța Dreapta Unită; 6,4%-AUR; 5,8%-REPER; 4,6%-PP-USL, 4,2-SOS; 4,2%-AER și 2,8%-Altul.

Sondajul a fost realizat prin interviuri telefonice, pe un eșantion de 900 de persoane, cu o eroare maximă admisă de plus sau minus 3,27%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *