gabriela firea

Comandament la Primăria Capitalei pe tema combaterii ambroziei

Social

Primarul General, Gabriela Firea, i-a convocat miercuri, la sediul Primăriei Municipiului București, în cadrul unui comandament, pe toți factorii responsabili cu implementarea planului de măsuri privind combaterea ambroziei de pe teritoriul Capitalei.

Primaria Capitalei cere măsuri mai aspre pentru eradicarea ambroziei. Pentru persoanele fizice care nu îşi curață terenurile, amenda ar urma să fie de 5.000 de lei, iar pentru persoanele juridice – 20.000 de lei, începând de anul viitor. Aceasta idee va fi transpusă într-o Hotărâre de Consiliu Municipal.

„Alergia la ambrozie, o planta extrem de nociva pentru o parte a populatiei, este un subiect foarte important, la care nu putem si nu trebuie sa fim indiferenti. Cei alergici la aceasta planta sufera puternic in perioada august-septembrie, atunci cand infloreste, ajungandu-se, in cazurile severe, chiar la soc anafilactic.

Am convocat astazi un Comandament la Primaria Capitalei, pentru a verifica stadiul masurilor pe care le-am initiat inca de acum 2 ani, prin proiectul de hotarare privind combaterea si distrugerea ambroziei aprobat in Consiliul General, prin care toti administratorii terenurilor publice si private din Capitala erau obligati sa distruga aceasta planta, in caz contrar fiind sanctionati”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *