învățământ dual

Compania Bosch se implică în învățamântul dual

Social

Compania germană Bosch, furnizor de tehnologii si servicii, a deschis luni la Blaj, programul de învățământ dual în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” din localitate și cu Primăria Municipiului Blaj. Cursurile vor avea loc atât în sediul liceului, cât și în incinta fabricii Bosch, iar la finalul școlii tinerii vor avea prioritate la angajarea în companie.

Alături de managementul companiei, la eveniment au participat, reprezentanţi ai administraţiei locale şi judeţene, ai Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, cadre didactice, precum şi elevi şi familiile acestora. Evenimentul a debutat în cadrul Liceului Tehnologic, unde beneficiarii direcţi ai parteneriatului îşi petrec o mare parte din timp, şi a continuat cu o vizită a fabricii Bosch din Blaj.

Aici se află atelierul mecanic dotat cu echipamente de ultimă oră, în care elevii vor desfăşura o bună parte din activitatea practică prevăzută de programul învăţământului dual, sub îndrumarea specialiştilor Bosch. Cele trei clase în regim de şcoală duală pun la dispoziţie 55 de locuri pentru elevi din clasa a IX-a pentru specializările sculer matriţer, mecanic în industrie şi utilaje de prelucrări mecanice, electrician constructor şi instalaţii în industrie.

”Fabrica Bosch din Blaj oferă tinerilor înscrişi în program o serie de beneficii precum servicii medicale, prânz gratuit la cantina fabricii, transport gratuit, echipament de lucru, rechizite, prioritate la angajare, având şi posibilitatea de a-şi continua studiile în cazul în care doresc să obţină diploma de bacalaureat. Mai mult de atât, elevii beneficiază de o bursă atât din partea statului, cât şi din partea companiei.

În plus, Bosch va dota atelierele cu echipamentele necesare pentru ca elevii să beneficieze de cea mai bună pregătire tehnică. Cursurile vor avea loc atât în sediul liceului, cât şi în incinta fabricii Bosch, unde vor fi efectuate şi stagiile de practică”, se precizează într-un comunicat de presă al companiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *