Liting Universal Group

Companie chineză – fabrică de corpuri de iluminat la Brăila

Social

Chinezii de la Liting Universal Group au inaugurat o fabrică de corpuri de iluminat la Brăila, în urma unei investiţii de 17 mil.euro și urmează să angajeze în prima fază 200 de persoane, informează Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Compania intenționează să mai investească în următorii 5 ani alte 15 milioane de euro şi să ajungă la un număr de 800 de angajaţi.
Fabrica de corpuri de iluminat va avea sediul în fostul mall Armonia din Brăila, care a intrat în faliment în 2011.

Liting Universal Group este o companie din China, cu cifră de afaceri de 80 de milioane de dolari. “Glorious Lighting” SRL din Brăila, înfiinţată pe 17 martie 2017, are unic asociat persoana juridică “Liting Universal” din Shanghai, China.

Odată cu finalizarea fabricii, Brăila devine, de asemenea, locaţia centrului european pentru producţie, dar şi hub-ul companiei pentru operaţiuni în alte regiuni ale Europei.

Chinezii vor produce la Brăila corpuri de iluminat pentru uz casnic şi pentru industria de componente auto. Întreaga linie de producţie a grupului investiţional vizează atât partenerii acestuia din România, cât şi restul Europei.

Investitorii beneficiază de o serie de facilităţi din partea autorităţilor locale: începerea procedurilor pentru acordarea statutului de parc industrial (care presupune o serie de facilităţi fiscale inclusiv la plata impozitelor locale), reabilitarea unor drumuri de acces, sprijin pentru transportul angajaţilor, suport în relaţiile cu furnizorii de utilităţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *