Kim Jong Un

Coreea de Nord a tras obuze de artilerie pentru a transmite un avertisment Coreei de Sud

Externe

Armata sud-coreeană a anunţat că regimul de la Phenian a tras marţi seara obuze de artilerie în largul coastelor de est şi de vest, după ce Seulul a început exerciţiile anuale de apărare menite să îi întărească capacitatea de a răspunde ameninţărilor nucleare şi cu rachete din partea Coreei de Nord, informează Reuters.

Coreea de Nord a tras aproximativ 100 de obuze în largul coastei sale de vest în jurul orei 22:00. (13:00 GMT) şi încă 150 în largul coastei de est, a informat, într-un comunicat, statul major sud-coreean.
Coreea de Nord a declarat ulterior că intenţia fost aceea de a transmite un „avertisment serios” Coreei de Sud ca răspuns la tragerile cu zeci de obuze de artilerie care au avut loc marţi, între orele 9:55 şi 17:22.

Statul Major al armatei populare coreene (KPA) a declarat că „exerciţiul de război împotriva nordului se desfăşoară într-o manieră frenetică”.”Pentru a trimite încă o dată un avertisment serios, unităţile KPA de pe fronturile de est şi de vest s-au asigurat că desfăşoară o tragere de avertizare către mările de est şi vest în noaptea de 18 octombrie ca o contra-măsură militară puternică”, se arată într-un comunicat publicat de KCNA.”Inamicii ar trebui să oprească imediat provocările nesăbuite şi incitante care escaladează tensiunea militară în zona de primă linie”.

Exerciţiile Hoguk, care urmează să se încheie sâmbătă, sunt cele mai recente dintr-o serie de manevre militare efectuate de Coreea de Sud în ultimele săptămâni, care au inclus şi activităţi comune cu Statele Unite şi Japonia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *