Kim Jong-Un-exercitiu

Coreea de Nord amenință că va doborî avioanele  de spionaj americane care îi încalcă spaţiul aerian

Externe

Coreea de Nord a ameninţat luni că va doborî avioanele de spionaj americane care îi încalcă spaţiul aerian, condamnând în acelaşi timp planul Washingtonului de a desfăşura un submarin cu rachete balistice în apropierea Peninsulei Coreene, potrivit AFP.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului Apărării nord-coreean, Statele Unite şi-au intensificat activităţile de spionaj dincolo de nivelul războiului, menţionând avioane de spionaj americane care în iulie au efectuat mai multe zboruri, descrise ca fiind provocatoare, timp de opt zile consecutive.
Un avion de recunoaştere, a spus el, a intrat, de asemenea, în spaţiul aerian nord-coreean deasupra Mării Japoniei de mai multe ori.

Într-un comunicat citat de agenţia de ştiri de stat KCNA, purtătorul de cuvânt a avertizat asupra riscului unui accident care ar fi putut rezulta dintr-o astfel de acţiune, cum ar fi căderea avionului de recunoaştere strategică al Forţelor Aeriene ale SUA în Marea Japoniei.

Purtătorul de cuvânt s-a referit la incidente anterioare, în care Phenianul a doborât deja avioane americane. El a avertizat, de asemenea, Washingtonul că activităţile sale de spionaj nu vor rămâne fără consecinţe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *