Cristian Popescu Piedone, în conflict de interese. Și-a numit ginerele în Comisia pentru vânzarea spațiilor comerciale

Politica

Primarul sectorului 5 din București, Cristian Popescu Piedone, a fost găsit în conflict de interese administrativ de ANI, după ce și-ar fi numit ginerele membru în Comisia pentru vânzarea spațiilor comerciale.
Piedone e Președintele executiv al PUSL, partidul fondat de Dan Voiculescu, și își anunțase în week-end intenția de a candida la Primăria Capitalei.

Însă, miercuri dimineață, cu o oră înainte de anunțul Agenției de Integritate, Gabriela Firea anunțase că organizația PSD București a votat în unanimitate să îl susțină pe Piedone drept candidat pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 5.

„În exercitarea atribuțiilor de primar, a emis și a semnat dispoziția de numire a ginerelui său (afin de gradul I) în calitate de membru al Comisiei pentru vânzarea spațiilor comerciale sau de prestări servicii care cad sub incidența Legii nr. 550/2002, calitate de pe urma căreia a obținut un folos material (venituri încasate în anii 2021 și 2022) în valoare totală de 109.520 RON”, conform ANI.

„Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70 și 71 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 5, lit. f) și art. 228, alin. 1, lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019”, mai precizează Agenția Națională de Integritate.
ANI precizează că Primarul Sectorului 5 a fost informat despre „declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris”, dar și că Piedone nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *