sua-venezuela

Cuba – militarii USA în Caraibe pregătesc o „agresiune” în Venezuela

Externe

Autoritățile cubaneze au anunțat astăzi că unitățile militare americane s-au deplasat în Caraibe pentru a pregăti „o agresiune” și o „expediție militară” împotriva Venezuelei, „deghizată ca o intervenție umanitară”.

Între 6 și 10 februarie au existat „mișcări ale forțelor speciale ale SUA în aeroporturile din Puerto Rico, Republica Dominicană și alte insule din Caraibe, fără ca guvernele lor să fi fost informate”, a declarat Ministerul de Externe cubanez.

„Pregătirea uni agresiuni militare împotriva Venezuelei, cu un pretext umanitar, continuă”, a adăugat pe contul oficial Twitter al țării, un aliat al președintelui venezuelean Nicolas Maduro.

Președintele american, Donald Trump, a reiterat miercuri că ia în considerare „toate opțiunile” în ceea ce privește Venezuela, menționând că președintele Nicolas Maduro face o „greșeală teribilă” împiedicând intrărarea ajutorului umanitar internațional în țară.

„Există diferite soluții, diferite opțiuni ,studiem toate opțiunile”, a declarat Trump de la Biroul Oval, cu ocazia întâlnirii cu omologul său columbian, Ivan Duque.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *