laura-codruta-kovesi

Kovesi – anchetată pentru abuz în serviciu și luare de mită

Social

Fostă şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie Laura Codruţa Kovesi a anunţat miercuri seara, că a fost citată la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie.

Procurorul susţine că are calitatea de suspect într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.
Laura Codruţa Kovesi remarcă faptul că citaţia primită la ceas de seară, (20.30), vine în momentul în care ea se pregăteşte să susţină interviul pentru funcţia de procuror-şef european.

„Citația vine înainte de a merge la Parlamentul European la audieri, dar probabil este tot o coincidență. Mi-am cumpărat bilet de avion pentru vineri ca să pot să merg la Bruxelles și să particip la audiere. Am fost astăzi la Înalta Curte și am depus o cerere de amânare pentru un proces care urma să aibă loc luni. La nici câteva ore după ce am depus această cerere, am primit această citație. Este evident că prin această metodă se încearcă oprirea mea în această procedură, se încearcă să nu ocup această funcție, pentru că totuși am șanse, sunt candidatul care s-a situat pe primul loc”, a declarat Codruţa Kovesi, la Europa FM.

„Probabil această situaţie îmi va afecta candidatura, chiar dacă e o etapă intermediară e o etapă procesuală. Va afecta imaginea mea şi instituţia care a făcut aceste lucruri. Mă voi prezenta în procedură, nu voi renunţa la candidatura făcută, am muncit pentru ea, am trecut toate etapele, tehnic, ca profesionist am trecut prima, mă voi prezenta în Parlamentul European. Dacă voi fi întrebată voi spune că sunt nevinovată, voi explica despre ce e vorba şi voi apăra această candidatură, nu voi renunţa”, a mai spus Codruţa Kovesi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *