Culisele negocierilor pentru București: Daniel Băluță, candidatul Coaliției la Primăria Capitalei?

Politica

Într-o interventie la postul TV Realitatea Plus, Anca Alexandrescu, realizatoarea emisiunii „Culisele Statului Paralel” a adus informații proaspete referitoare la negocierile pentru desemnarea candidaților la Capitală, care aruncă o lumină nouă asupra strategiilor politice ale coaliției în ceea ce privește alegerile pentru Primăria Capitalei
Astfel, conform informațiilor oferite de jurnalistă, Coaliția ar intenționa să îl arunce în lupta electorală pentru Primăria Capitalei pe Daniel Băluță, actualul primar al Sectorului 4, iar Sebastian Burduja va fi candidatul comun al Coaliției împotriva lui Clotilde Armand la Sectorul 1.

Desemnarea lui Daniel Băluță, un politician cu experiență și cu realizări remarcabile la nivel local, pentru a candida la Primăria Capitalei, arată intenția coaliției de a întări lupta pentru obținerea celei mai importante funcții administrative din București. De asemenea, nominalizarea lui Sebastian Burduja drept candidat la Sectorul 1 relevă faptul că coaliția dorește să contracareze forța politică a adversarilor săi într-unul dintre sectoarele importante ale Capitalei.

„Din primele informații pe care le avem, nu este o decizie certă. Din datele care au reieșit din sondajele pe care le-a facut atât PSD și PNL, cele mai mari șanse să fie desemnat candidat unic la Primăria Bucureștilor le are Primarul Sectorului 4, domnul Baluță. Urmează să se discute acest lucru. A fost măsurat inclusiv domnul Sebastian Burduja, fiind varianta în care ar merge la Primăria Sectorului 1 tot ca și candidat unic al alianței PNL PSD împotriva lui Clotilde Armand. Cifrele arată ca domnul Băluță este singurul care poate să mobilizeze un număr mare de alegători de la PNL ca să voteze și să poată să treacă pragul pentru a câștiga în fața lui Nicușor Dan.

Lucrurile sunt în desfășurare, pentru ca există un element care perturbă acest scenariu și acest personaj este Cristian Popescu Piedone care și-a anunțat și el intenția de a candida. Ar reduce șansele unui candidat comun și ar crește șansele lui Nicușor Dan. Dar mai este un element important: din informațiile pe care le am, Cristian Popescu Piedone a purtat discuții inclusiv cu AUR, pentru o posibilă candidatură la Bucuresti”, a spus Anca Alexandrescu la Realitatea Plus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *