Dalai Lama

Dalai Lama – a fost transportat la spital după ce a acuzat dureri în piept

Lifestyle

Dalai Lama a fost internat la un spital din New Delhi pentru o infecție pulmonară și este într-o stare stabilă, titrează BBC.

Liderul spiritual tibetan, în vârstă de 83 de ani, câștigator al Premiului Nobel pentru Pace, a călătorit în capitala indiană pentru o consultație și mai târziu a fost internat, a explicat purtătorul de cuvânt Tenzin Taklha.
„Medicii au diagnosticat o infecție la plămâni și va fi tratată. Starea lui este stabilă în acest moment. El va rămâne în spital pentru 2-3 zile „, a adăugat Tenzin Taklha.

Comisarul de poliţie Santos Patial din Kangra a declarat pentru cotidianul Indian Express, că liderul spiritual tibetan, care locuieşte de 60 de ani în exil în Dharamshala (nordul Indiei), a zburat marţi cu o cursă regulată.
”Nu există niciun motiv de panică”, a spus el.

Născut la 6 iulie 1935, în familia unui umil fermier dintr-un mic sat tibetan, Lhamo Dhondrup a fost recunoscut ca a 14-a încarnare a lui Dalai Lama de un grup de călugări budiști, când avea doi ani.

Când China a invadat Tibetul, în octombrie 1949, tânărul Dalai Lama încă nu își încheiase studiile. După eșuarea încercărilor de negociere cu guvernul chinez, el a fugit în India în 1959 deghizat ca soldat, în timp ce trupele chineze înăbușeau revolta tibetană împotriva ocupației patriei lor.

Nu se știe cine îl va succeda pe Dalai Lama. Conform BBC, China consideră că liderii săi au dreptul de a numi un succesor. Totuşi, luna trecută, liderul spiritual a declarat că orice succesor numit de China nu va fi acceptat de către tibetani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *