Dallas – unul dintre cele mai faimoase orașe din Texas

Lifestyle

Dallas a devenit celebru prin serialul de televiziune cu același nume, care a devenit popular în anii 1980. Este unul dintre cele mai faimoase orașe ale statului american, Texas care are multe de oferit vizitatorilor, cu numeroasele sale particularități, muzee, cartiere caracteristice pline de magazine și cluburi la modă, spații verzi care servesc drept oază de recreere și relaxare, dar și cu viața sa culturală și artistică.

Este un oraș unic și original, capabil să satisfacă exigențele oricărui turist, atât al celor care pleacă în căutarea unei experiențe aventuroase, cât și a celor care în schimb visează la o vacanță plină de distracție și relaxare.

Este al treilea oraș ca mărime din Texas, unde atmosfera de cowboy, cultura și modernitatea coexistă într-un mod armonios și natural. Orașul este o realitate capabilă să privească în permanență spre viitor, fără a uita trecutul său important.

Deși capitala Texasului este Austin, Dallas este inima sa economică, în special datorită petrolului. Acesta găzduiește peste 400 de corporații mari, ceea ce îl face orașul cu cea mai mare concentrare de companii din SUA.
Fondat ca avanpost comercial în 1841 și dezvoltat de când cele două căi ferate majore din sud-vestul SUA s-au reunit, a fost întotdeauna o atracție pentru antreprenori, magnați și marii comercianți.

Această răscruce comercială se află la granița dintre partea de est a statului, caracterizată prin câmpuri petroliere mari, și cea de vest, unde pajiștile largi oferă pășunile perfecte pentru turmele conduse de cowboy.
Dallasul găzduiește astăzi numeroase lucrări arhitecturale de clasă mondială proiectate de profesioniști vizionari și arhitecți premiați internațional. Centrul orașului este populat de un număr mare de zgârie-nori impresionanți și clădiri avangardiste. Cel mai recent din această serie este Podul Margaret Hunt Hill, inaugurat la începutul anului 2012 și proiectat de Santiago Calatrava.

Orașul găzduiește, de asemenea, una dintre cele mai mari și mai importante colecții de arhitectură art-deco din lume în istoricul Fair Park.

În centrul orașului Dallas există cinci clădiri proiectate de arhitectul american de origine chineză – I.M. Pei. Fie că vreți să faceți cumpărături, sau sunteți în căutarea unui club de noapte drăguț, ori a unui restaurant de patru stele, centrul orașului este locul perfect. Pentru o vedere panoramică adresa este turnul, Reunion Tower Geo-Deck de la al cărui ultim etaj vă puteți bucura de una dintre cele mai bune priveliști ale orașului. Turnul este format din 50 de etaje și originalitatea sa constă și într-o cupolă sferică în continuă mișcare, care permite vizitatorilor să se bucure de o panoramă cu adevarat fascinantă.

Însă, Dallasul a trăit și o poveste tragică, datorită unor evenimente dramatice precum asasinarea președintelui Kennedy. Muzeul – The Sixth Floor Museum de la Dealey Plaza este dedicat în întregime vieții președintelui american John Fitzgerald Kennedy și a acestui evenimement dramatic. Muzeul urmărește întreaga carieră politică a lui „JFK” și este situat chiar pe locul asasinarii sale.Este un muzeu situat la etajul șase al clădirii în care Lee Oswald s-a ascuns pentru a-l împușca pe președintele Kennedy pe 22 noiembrie 1963. În zilele noastre această structură a devenit un muzeu, un simbol al acelui eveniment tragic, iar în interiorul său există numeroase documente și mărturii audio și video, precum și materiale ale evenimentului. Pasionații de istorie americană nu pot rata acest muzeu.

Iubitorii de istorie naturală trebuie să se oprească negreșit la Perot Museum of Nature and Science (Muzeul Perot al Naturii și Științei). Această structură prețioasă, dedicată în special faunei din Texas, fosilelor de dinozauri care au fost găsite exact în acest teritoriu. Acest muzeu este unul dintre cele mai mari dintre cele de pe teritoriul american, precum și unul dintre cele mai moderne dintre toate. Deschis recent (2012) a fost proiectat și construit cu scopul de a inspira mintea și de a stimula curiozitatea vizitatorilor. Muzeul tratează diverse teme, inclusiv lumea naturală și relația acesteia cu omul, chimie, fizică, inginerie, științe naturale și astronomice.

Printre alte atracții din Dallas se numără: Muzeul de Artă (Dallas Museum of Art) care este împărțit în cinci părți diferite în funcție de fiecare continent, iar interiorul găzduiește numeroase capodopere de admirat;
Muzeul Afro-American (African American Museum) – expozițiile și inițiativele se succed în acest spațiu expozițional unde tema cheie este istoria afro-americanilor. O expoziție permanentă este dedicată artei populare africane și afro-americane;

Cartierul istoric West End – este locul ideal pentru a face o plimbare relaxantă în mijlocul naturii și a savura celebra friptură tipică orașului – steak;
Deep Ellum Dallas – este un cartier oarecum caracteristic al orașului, deoarece este populat de mulți artiști de stradă și muzicieni. Aici veți descoperi numeroase localuri, berării, baruri și restaurantele Tex-Mex unde puteți servi o băutură în timp ce admirați diverse lucrări de artă stradală.

Câteva zile în Dallas sunt suficiente pentru a descoperi cât de mult susține orașul cultura culinară și gastronomică și cum este unul dintre cele mai importante centre din țară unde puteți găsi bucătărie delicioasă și de calitate. Pe lângă tradițiile legendare ale bucătăriei Tex-Mex, pregătirea cărnurilor și grătarelor, Dallas este leagănul bucătăriei gourmet din sud-vestul Statelor Unite, fondată de adevărate vedete de calibrul lui Dean Fearing, Stephan Pyles și Kent Rathbun .

Pe străzile acestui cartier veți întâlni multă bucurie și o atmosferă unică și originală. Din acest motiv, este locul perfect pentru cei care caută un loc în stil blues, cu o notă de rock and roll. Există și un stil country, așa că este imposibil să nu vă opriți aici pentru a savura o bere bună cu prietenii;

Greenville Avenue este unul dintre cele mai vechi și mai faimoase cartiere din oraș, de vizitat în timpul unei excursii la Dallas. Atracția cartierului este teatrul Granada Theater, un cinematograf din anii 1930 care acum găzduieste cele mai cunoscute musicaluri programate în oraș;

Parcul White Rock Lake Park – ideal pentru relaxare într-o zi însorită, acest loc este o evadare din haosul orașului și ocazia perfectă de a face un picnic;

Dallas World Aquarium – un acvariu și o grădină zoologică situate în districtul istoric West End din centrul orașului. Ajută la conservare și educație prin găzduirea multor animale care sunt pe cale de dispariție, ca parte a unui program de reproducere în cooperare cu alte grădini zoologice din întreaga lume. Pe site-ul oficial veți găsi diferitele secțiuni care pot fi vizitate, precum și prețuri și orare actualizate;

Arboreta și Grădina Botanică din Dallas (Dallas Arboretum and Botanical Garden) -un tribut adus relaxării și naturii cu 19 grădini tematice care găzduiesc nenumărate varietăți de plante și flori. Această zonă este un paradis pentru a lua o pauză de la soarele fierbinte texan și este, de asemenea, o oportunitate de a face o plimbare pe malul de sud al lacului White Rock.

Pentru pasionații de shopping Galleria Dallas este unul dintre cele mai populare mall-uri, având peste 200 de magazine și restaurante, un patinoar, și un cinematograf. Există și North Park Center, care a fost deschis în 1965 ca cel mai mare centru comercial din lume al momentului. Astăzi are 26 de milioane de vizitatori pe an și este cunoscut în oraș pentru că oferă mărci de lux. De asemenea, prezintă expoziții de artă, cum ar fi Andy Warhol.

Există și alte tipuri de experiențe de cumpărături în Dallas care nu trebuie ratate. Zona comercială din cartierul Bishop Arts, care oferă 60 de magazine de tip boutique și restaurante independente într-o zonă istorică minunată. Există, de asemenea, piața în aer liber de 160 de acri la Trader’s Village din Grand Prairie, care este favorită în Dallas.

În ceea ce privește cazarea, într-o metropolă mare precum Dallas nu lipsesc opțiunile. Există foarte multe locuri de cazare pentru toate gusturile și buzunarele. Ca un exemplu, pentru cei care caută confort în apropierea principalelor atracții ale orașului, The Ritz-Carlton este un hotel elegant de patru stele situat chiar în centru.

Residence Inn by Marriott Dallas at The Canyon – aproape de Bishop Arts District, acest hotel de trei stele oferă camere dotate și cu bucătării pentru cei care doresc să fie independenți la masă, dar și cele mai bune servicii precum piscină și centru de fitness. În plus, pentru oaspeți sunt organizate în mod regulat seri de divertisment. Un alt exemplu ar fi Spacious Poolside Apartment Downtown, dacă preferați un apartament mare, poate cu piscină și câteva servicii hoteliere.

Cartierele North Dallas și Turtle Creek au opțiuni de cazare pentru cei care doresc să rămână în afara centrului orașului, fiind încă suficient de aproape pentru a vedea orașul cu mașina sau cu transportul public.
În general, orașul este plăcut pe tot parcursul anului, însă temperaturile ridicate de vară și precipitațiile de iarnă fac ca cele mai bune perioade pentru o vizită să fie primăvara și toamna. Lunile iulie și august sunt foarte calde, în timp ce ianuarie și februarie sunt de obicei cele mai umede (pentru a nu exclude unele posibile ninsori).

Aeroportul Internațional Dallas-Fort Worth este unul dintre cele mai aglomerate din lume. Cele mai multe zboruri merg către alte orașe americane, dar există și multe conexiuni către Canada, Mexic și Europa. Aeroportul este situat la 26 de kilometri nord-vest de Dallas. Orașul este legat de aeroport prin autobuze și taxiuri. De esemenea, este posibil să închiriați o mașină în aeroport sau la una dintre numeroasele agenții de închiriere din oraș.
Love Field este al doilea aeroport al orașului, situat la 11 km de centrul orașului Dallas) dar este destinat exclusiv zborurilor interne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *