Primăria Capitalei a înființat o nouă linie de autobuz – 343 pentru locuitorii cartierelor Andronache şi Henri Coandă

Social

O nouă linie de transport în comun pentru mii de bucureşteni: se înfiinţează linia de autobuz 343 pentru locuitorii cartierelor Andronache şi Henri Coandă

Primăria Municipiului Bucureşti a anunțat într-un mesaj pe pagina de facebook că extinde reţeaua de transport în comun în zone şi cartiere care până în prezent nu beneficiau de acest serviciu.

Astfel, începând de sâmbătă, 15 ianuarie 2022, locuitorii din cartierele Andronache şi Henri Coandă vor beneficia de o nouă linie de transport în comun – 343 – care va asigura legătura cu diverse centre de interes din oraş.

Noua linie de autobuz, rezultată din unificarea actualelor linii de autobuz 231 şi 343, va asigura pentru călători conexiuni cu alte mijloace de transport în comun, precum legătura cu linia de tramvai 21 şi staţiile de metrou Aviatorilor şi Aurel Vlaicu.

Linia 343 va funcţiona între terminalele „Fundeni” şi „Cartier Henri Coandă”, astfel: de la terminalul „Fundeni”, pe actualul traseu, până la intersecţia Şoselei Fundeni cu Şoseaua Colentina, apoi pe strada Gherghiţei, din Cartierul Andronache. De aici, autobuzele liniei 343 vor circula pe Strada Fabrica de Glucoză, Calea Floreasca, Radu Beller, Piaţa Dorobanţi, Calea Dorobanţi, Bulevardul Aviatorilor, Şoseaua Pipera, Strada Câmpul Pipera, terminal „Cartier Henri Coandă”, cu întoarcere pe acelaşi traseu.

Pe Strada Gherghiţei, linia 343 va opri in staţiile nou înfiinţate în acest scop.
Potrivit Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov (TPBI), decizia de înfiinţare a acestei linii face parte dintr-o serie de măsuri care au ca scop îmbunătăţirea transportului în comun prin extinderea reţelei către zone care în prezent nu beneficiază în mod direct de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *