Dan Barna

Dan Barna rămâne preşedintele USR -după votul online al membrilor partidului

Politica

Dan Barna a fost reconfirmat în funcția de președinte al USR, la finalul a cinci zile de vot în interiorul partidului, în cadrul căruia a primit 74% din voturile colegilor săi, în vreme ce 26% au fost de părere că trebuie să demisioneze după eșecul de a se califica în turul al doilea al prezidențialelor.

Anunțul a fost făcut de Dan Barna, după ce s-a încheiat procesul de votare, desfășurat online.

„Avem rezultatul consultării membrilor asupra poziției mele în calitate de lider al USR. A fost o întrebare pe care am pus-o ca urmare al rezultatului alegerilor, unde am avut așteptări mai mari decât rezultatul pe care l-am obținut și atunci cum USR a rezolvat de fiecare dată astfel de situații prin consultarea membrilor, și de această data am optat pentru această variantă. Întrebarea pe care am adresat-o este una pe care o cunoașteți – Considerați că Dan Barna ar trebui să își dea demisia de la conducerea USR? Decizia colegilor noștri pe care am să o comunic imediat, este aceea de a continua în această poziție. 75%, practic trei sferturi din partid a decis că nu este cazul să îmi dau demisia. Rezultatele în mod concret sunt: 74,47% au răspns nu, la întrebare, 24% au răspuns da. Practic, 7.189 de membri consideră că trebuie să continuăm. Interpretez acest mesaj și această susținere, de fapt această încrede a colegilor mei prin faptul că trebuie să strângem rândurile…Este un rezultat pentru care le mulțumesc colegilor, mă obligă și ne obligă să ne întărim”, a declarat Dan Barna într-o conferință de presă la sediul partidului.

USR a demarat o consultare, online, a membrilor formațiunii în vederea reconfirmării lui Dan Barna la șefia partidului, procedură care a durat cinci zile. Demersul a venit în contextul rezultatului USR la alegerile prezidențiale, unde Dan Barna a ieșit pe locul trei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *