Golden Eagle

Expressul transsiberian “Golden Eagle” – călătorie pe două continente

Lifestyle Actualitate

O călătorie fantastică cu Expressul transsiberian “Golden Eagle”prin Rusia, Mongolia și China, de-a lungul legendarei linii transsiberiene, prin cele mai fascinante peisaje, pentru a descoperi orașe pierdute și imense spații îndepărtate și sălbatice, vă va lăsa cu siguranță amintiri de neuitat.

Faimoasa linie transsiberiană, un nume de legendă, care evocă încă farmecul orizonturilor nelimitate și chemarea aventurii, înseamnă acea lungă întindere de cale ferată care traversează Europa de Est și Asia de Nord, plecând de la Moscova, străpungând munții Urali, traversând apoi stepele Siberiei, Mongolia, deșertul Gobi pentru a se opri în China la Beijing.

Cu peste un secol de istorie, linia transsiberiană – cea mai lungă cale ferată din lume rămâne o realizare incredibilă. Această capodoperă inginerească a anilor ’900 oferă oportunitatea unei călătorii memorabile cu trenul și cu siguranță este cea mai râvnită de cei care nu pot rezista farmecului unei aventuri dintr-o altă epocă.

Cea mai bună modalitate de a vă bucura de traseul de peste 9.000 km este la bordul fabulosului Express transsiberian “Golden Eagle”, care oferă călătorilor săi o impresionantă călătorie de 15 zile, într-un lux demn de Orient Express, cu un ambient elegant și confortabil, în care să petreacă momente relaxante între o destinație și alta.

Expressul transsiberian “Golden Eagle”, este bijuteria din coroana căilor ferate rusești. Are trei clase, respectiv vagoanele imperiale, clasa “Gold” și clasa “Silver”și un restaurant excelent, cu o varietate de meniuri și ingrediente proaspete. O selecție de vinuri alese personal de Tim Littler, fondatorul Golden Eagle, completează exclusivitatea gusturilor și aromelor de la bord. Vagoanele restaurant se schimbă în fiecare țară pe care o traversați dându-vă posibilitatea să gustați diferite specialități culinare. La intrarea în Mongolia, vagonul restaurant rusesc este schimbat cu unul care oferă specialități mongole, la fel se întâmplă și la intraea în China.

Pe lângă compartimentele care răspândesc un aer din epoca țaristă, cabinele elegante cu paturi matrimoniale și baie proprie, aer condiționat, televizoare cu plasmă, trenul oferă o gamă largă de servicii incluse în preţ – excursii, ghizi turistici dar şi servicii medicale. Călătoria cu Expressul transsiberian “Golden Eagle” este una dintre cele mai scumpe din lume costând peste 20.000 de dolari.

Programul călătoriei include o vizită în Piața Roșie din Moscova, și servirea unui pahar de șampanie, înainte de plecarea trenului. Prima oprire este la aproape 1.000 de kilometri distanță, în pitorescul oraș Kazan, următoarea la Novosibirsk , cel mai mare oraș din Siberia, și mai apoi în Irkutsk, capitala Siberiei de Est din vremea țarilor, cunoscut și sub numele de „Parisul Siberiei”.

În timpul turului prin Irkutsk veți vedea teatrul dramatic Okhlopkov, noul memorial al Țarului Alexandru al III- lea (fondatorul căii ferate transsiberiene), Piața centrală a orașului și veți vizita un muzeu în aer liber care reflectă traiul și mediul de viață din Siberia istorică.

De aici, trenul își continuă călătoria timp de 5 ore, de-a lungul țărmului lacului Baikal, cel mai adânc lac cu apă dulce din lume, oprind în anumite locuri, pentru ca pasagerii să facă fotografii, să se relaxeze, să exploreze împrejurimile, sau cei mai curajoși să se scalde, după care trenul va merge spre Ulan-Ude capitala Republicii Buriatia, unde vă veți bucura de un tur prin oraș.

Următoarea oprire este în Mongolia, unde puteți explora capitala Ulaan Baatar și puteți face turul Parcului Național Gorkhi-Terelj, până seara când vă întoarceți la tren, pentru continuarea călatoriei spre China.

Ajunși la Beijing veți vedea Templul Cerului, Piața Tiananmen, cei câțiva zgârie-nori futuriști ai Beijingului și Marele Zid Chinezesc (zidul gigant se extinde pe mai mult de 6000 km de-a lungul țării), Mormintele dinastiei Ming si impresionantul Drum al Spiritelor, locul unde sunt înmormantați 13 împărați.

Pe lângă programul de la bordul trenului, excursiile și priveliștile ce îți taie răsuflarea, călătoria include o vizită privată la Kremlin, lecții tradiționale rusești de gătit în Irkutsk, un mini-tur cu o locomotivă cu aburi de-a lungul țărmului lacului Baikal, iar în Mongolia o zi în compania unei familii nomade, în Parcul Național Gorkhi-Terelj.

După 15 zile de mers cu trenul, în care ați traversat două continente, 90 de orașe ale traseului și opt fusuri orare, puteți să vă întoarceți acasă, cu avionul, timp în care veți refelcta asupra experienței transsiberiene pe care ați trăit-o.

Pentru a admira coloritul naturii, alegeți să călătoriți la sfârșitul lunii septembrie.

Dacă sunteți interesați de peisajul înghețat al Siberiei, prin stepe fără hotar şi păduri de gheaţă, alegeți iarna, dar trebuie să știți că temperaturile în luna ianuarie, în Irkutsk pot ajunge până la -26ºC. Trenul face patru curse și în perioada februarie-martie. Pentru bilete puteți accesa site-ul căilor ferate ruse – www.rzd.ru, sau site-ul russiantrains.com (una dintre agențiile mai ieftine).

Luați în calcul biletele de avion București – Moscova / Beijing – București; taxele de viză pentru Rusia, China și Mongolia, precum și asigurarea medicală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *