Danske Bank

Danske Bank – şi-a închis toate activităţile bancare din Estonia

Externe

Danske Bank a anunţat marți că activitatea sa din Estonia a intrat în lichidare, după ce, în februarie, autoritatea de reglementare de la Tallinn (FSA) i-a cerut să-şi închidă sucursala, aflată în centrul unuia dintre cele mai mari scandaluri de spălare de bani, transmite Reuters.

„Danske Bank a închis acum în esenţă toate activităţile bancare din Estonia, în conformitate cu planul convenit cu agenţia FSA a Estoniei”, a declarat vicepreşedintele executiv şi preşedintele Comitetului de lichidare, Frederik Bjoern, într-un comunicat. Toate logo-urile şi însemnele Danske Bank vor fi scoase de pe clădirea sediului central din Tallinn în următoarele zile, a precizat oficialul băncii daneze.

Săptămâna trecută, fostul preşedinte al filialei estone a Danske Bank a fost găsit mort în grădina casei, conform presei, aparent fiind vorba despre o sinucidere.

Danske Bank este investigată în prezent în Danemarca, Estonia, Marea Britanie şi SUA pentru spălare de bani prin intermediul sucursalei sale estone. Banca este acuzată că între anii 2007 şi 2015 a efectuat prin intermediul filialei sale din Estonia operaţiuni de spălare de bani în valoare de circa 209 miliarde de euro, în special în favoarea unor cetăţeni ruşi. Aivar Rehe era doar martor în această investigaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *