Loteria Vizelor

Ambasada SUA – Loteria vizelor 2019 începe pe 3 octombrie

Social

Departamentul de Stat al SUA anunță începerea programului de imigrare Diversity Visa 2021 (Loteria Vizelor DV 2021) la data de 2 octombrie 2019, informează Ambasada Statelor Unite ale Americii în România.

Înregistrarea electronică în Programul Diversity Visa al SUA va începe de miercuri, 3 octombrie 2019, orele 19:00 și până marți, 5 noiembrie 2019, orele 19:00 (ora României), informează Ambasada Statelor Unite.

Cererile de înregistrare sunt acceptate numai electronic prin www.dvlottery.state.gov , pentru formularul online nefiind percepută nicio taxă de participare. Pentru anul 2021 vor fi disponibile 55.000 de vize de tip DV.

Participanții care nu vor include datele pașaportului vor fi descalificați. De asemenea, participanții vor trebui să includă câte o fotografie recentă, făcută în ultimele șase luni, conformă cu cerințele publicate în instrucțiunile programului DV-2021. Înregistrările trimise care conțin aceleași fotografii folosite în programul DV din anul precedent (DV-2020) vor fi descalificate.

Este foarte important ca participanții să păstreze numărul lor unic de confirmare până cel puțin la data de 30 septembrie 2021.

Numărul de confirmare este singura modalitate de a verifica dacă o cerere de participare a fost selecţionată şi de a obţine informaţii despre solicitarea de viză şi despre programarea la interviu, dacă cererea a fost selecţionată. Numărul unic de confirmare ajută la protejarea participanților DV împotriva fraudei, încălcării legii sau problemelor poștale. Este cunoscut faptul că numeroși intermediari lipsiți de scrupule s-au oferit să faciliteze înscrierea participanților în program, reținându-le paginile de confirmare și apoi pretinzând bani în schimbul informațiilor de pe cererea de participare. Participanţii nu trebuie să permită altor persoane să le rețină pagina de confirmare, ci să şi-o păstreze ei înșiși astfel încât să poată verifica independent situaţia cererii lor de participare.

Începând cu data de 5 mai 2020, participanţii la programul DV-2021 vor putea folosi numărul lor unic de confirmare atribuit la înregistrare, pentru a verifica online pe Entrant Status Check la adresa de internet www.dvlottery.state.gov dacă cererea lor a fost selecţionată.

,,Pe pagina Entrant Status Check participanţii selecţionaţi vor putea găsi informaţii despre solicitarea vizelor DV atât pentru ei, cât şi pentru membrii familiilor lor eligibili. Departamentul va confirma de asemenea programarea la interviul de viză tot prin intermediul paginii de internet Entrant Status Check”, se mai arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *