Klaus Iohannis

Dejun de lucru găzduit de preşedintele SUA Donald Trump la Londra

Actualitate Social

Preşedintele Klaus Iohannis a participat marți seară, la Londra, la un dejun de lucru găzduit de preşedintele SUA Donald Trump cu ocazia Summitului NATO. La dejun au fost invitați doar șefii de state-membre care au alocat 2% din PIB pentru bugetul dedicat apărării colective.

Iohannis şi Trump au discutat și la recepţia oferită marți seară de către a Regina Elisabeta a II-a, la Palatul Buckingham în onoarea şefilor de stat şi de guvern participanţi la Reuniunea NATO, unde ambii preşedinţi au participat împreună cu soţiile.

Miercuri, preşedintele Klaus Iohannis va participa la reuniunea Consiliului Nord-Atlantic, în a doua zi a Reuniunii NATO la Nivel Înalt de la Londra, ce se desfășoară în contextul împlinirii a 70 de ani de la fondarea Alianţei Nord-Atlantice.

”Cu această ocazie, liderii aliaţi vor analiza stadiul de implementare a măsurilor pentru consolidarea posturii NATO de descurajare şi apărare, precum şi a celor legate de rolul Alianţei în proiectarea stabilităţii şi acordarea de sprijin statelor partenere. În acelaşi timp, şefii de stat şi de guvern din statele membre aliate vor adopta decizii privind modernizarea NATO şi creşterea rolului său în combaterea actualelor ameninţări şi provocări la adresa securităţii euro-atlantice”, a precizează un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *