Delegaţie a Parlamentului leton – la MApN

Politica

Secretarul de Stat pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieţii personalului, Eduard Bachide s-a întâlnit marţi, 21 martie, la sediul Ministerului Apărării Naţionale, cu o delegaţie condusă de Edvards Smiltens, preşedintele Parlamentului leton.

Întâlnirea dintre cei doi oficiali a fost un bun moment pentru un schimb de opinii pe teme de actualitate, cu accent asupra situaţiei de securitate provocată de războiul din Ucraina, cele două ţări împărtăşind preocupări comune referitoare la evoluţiile securitare din regiune, precum şi interese similare în cadrul NATO şi UE.
În cursul discuţiilor a fost subliniată necesitatea coordonării în continuare a eforturilor la nivel aliat în scopul consolidării posturii colective de apărare şi descurajare pe flancul estic al NATO.

De asemenea, cei doi oficiali au salutat progresele în implementarea Busolei Strategice, eforturile pe direcţia implementării obiectivelor acesteia, fiind evidenţiată şi necesitatea consolidării dimensiunii de apărare şi securitate a UE, în deplină complementaritate cu NATO.

Întâlnirea a reprezentat şi o trecere în revistă a stadiului relaţiilor bilaterale, fiind punctat potenţialul existent pe direcţia dezvoltării acestora, părţile reiterând disponibilitatea extinderii şi consolidării cooperării în domeniul apărării prin includerea de noi domenii de colaborare şi organizarea de activităţi în beneficiul ambelor părţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *