Sorin Grindeanu -”Salut intenția Ucrainei de a măsura adâncimea canalului Bâstroe”

Politica

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a anunțat marți că salută intenția autorităților din Ucraina de a măsura adâncimea canalului Bâstroe, pe fondul controverselor generate de lucrările de dragare. Sorin Grindeanu a mai precizat că partea ucraineană a propus României să realizeze propriile măsurători pentru care ar urma să fie desemnat un expert român.

Partea ucraineană a propus României să realizeze propriile măsurători în ceea ce priveşte adâncimea canalului Bâstroe.
„Salut intenţia Ucrainei de a măsura adâncimea canalului Bâstroe! După săptămâni întregi de controverse este timpul să se facă lumină în această problemă bilaterală!

Partea ucraineană a propus României să realizeze propriile măsurători la care noi să desemnăm un expert român! În prezent, avem un acord pentru măsurători care sunt efectuate de echipajele noastre pe braţul Chilia (partea ucraineană) între km 22 şi km 116. Partea română a solicitat acces pentru măsurători pe sectorul braţului Chilia cuprins între km 11 şi km 22, dar şi pe canalul Bâstroe.

În condiţiile în care inclusiv reprezentanţii Comisiei Europene au susţinut solicitările României, insist că este în interesul ambelor state să fie clarificată situaţia dragajelor efectuate de Ucraina pe tot braţul Chilia şi pe canalul Bâstroe”, a scris ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *