dna

DNA – a deschis dosar penal privind organizarea votului din 26 mai în diaspora

Social

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, joi, că a fost constituit un dosar penal în urma sesizărilor referitoare la nereguli privind organizarea votului din 26 mai în diaspora.

„La data de 6 iunie 2019 au fost primite, de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, un număr de 42 de plângeri având ca obiect nereguli privind exercitarea dreptului de vot de către cetăţenii din afara graniţelor ţării la alegerile pentru Parlamentul European şi la referendumul desfăşurate la data de 26 mai 2019.

Ca urmare a transmiterii plângerilor, la data de 6 iunie 2019, în cadrul DNA a fost constituit un dosar penal în care se vor efectua acte de urmărire penală”, se precizează într-un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

La alegerile din 26 mai, când a avut loc și referendumul pe tema justiției, mii de români au stat la cozi ore în șir în fața secțiilor de votare din străinătatate, iar mulți dintre ei nu au putut vota.

După alegeri președintele Klaus Iohannis i-a cerut premierului Viorica Dăncilă sa îi demită pe pe ministrul de Externe Teodor Meleșcanu și pe ministrul de Interne Carmen Dan, care au susținut că nu au nicio vină pentru problemele create la secțiile de votare din diaspora.

Premierul Viorica Dăncilă a cerut autorităților implicate în organizaea procesului de votare un raport despre situația creată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *