Simona Halep-roland garros

Simona Halep după eliminarea de la Roland Garros-„tenisul nu se oprește la o înfrângere”

Sport

Simona Halep, locul 3 WTA, a fost eliminată în sferturile de finală ale French Open, după ce a fost învinsă, joi, cu scorul de 6-2, 6-4, în 68 de minute, de americanca Amanda Anisimova, 17 ani, locul 51 WTA.

În urma acestei eliminări, Simona Halep, deţinătoarea trofeului la Roland Garros, coboară de pe locul 3 până pe poziţia a opta în ierarhia mondială.
La conferința de presă, Simona a vorbit despre lucrurile pozitive cu care va pleca de la Paris, dar și despre faptul că „tenisul nu se oprește la o înfrângere”.

„Ştiam că va fi un meci greu, dar ea a făcut un meci mare azi. Sunt tristă că nu mi-am făcut jocul, că nu m-am putut mişca cum aş fi vrut. Plec din turneu cu un sentiment pozitiv, totuşi. Nu am reuşit să gestionez tensiunea din corpul meu. Amanda pune presiune cu reverul, joacă foarte lung, chiar dacă nu joacă foarte tare. Mi-e greu să mă adaptez când sunt probleme cu ploaia. Voi lua câteva zile libere şi sper apoi să am un sezon bun pe iarbă”, au fost primele declarații ale Simonei.

„Mereu spun că suntem în aceeaşi situaţie, ambele jucătoare, una se poate adapta, însă, mai uşor la situaţie. Eu pot să spun că mi-am ieşit un pic din rutină stând toată ziua, ieri. M-am dus un pic în sală, ca să nu treacă ziua fără să joc. Nu sunt o jucătoare care să se adapteze foarte uşor în astfel de situaţii, dar nu o să-mi găsesc scuze acum când am pierdut. Nu am reuşit să ating nivelul maxim, astăzi, şi asta este.

Bineînţeles, dacă aş fi jucat altceva, mai bine, aş fi avut o şansă, dar astăzi, atât am putut. Nu a plecat mingea aşa cum aş fi vrut, nu m-am mişcat aşa cum mi-am dorit. Se mai întâmplă. Lăsând-o să facă exact ceea ce îi place, a dominat meciul.

Cred că este un lucru pozitiv faptul că am terminat acest turneu în sferturi, consider că am avut meciuri bune, jocul meu este la un nivel destul de ridicat, poate ar trebui să mă antrenez mai mult, să joc mai multe meciuri la momentul ăsta, dar poate şi presiunea şi-a spus cuvântul, chiar dacă eu mă simt bine şi sunt relaxată, totuşi, pe teren simţi nişte emoţii în plus. Sunt nişte lucruri bune, care în timp, cred că o să mă ajute.

Din primele game-uri am ştiut că trebuie să ridic mingea un pic, să o fac să se mişte, dar nu mi-a mers jocul şi nu mi-a mers corpul. De aceea nu am reuşit să ating nivelul maxim. Am învăţat şi eu multe lucruri din acest meci, din acest turneu. Tenisul nu se opreşte după o înfrângere. Am cerut wildcard la Eastbourne, aşa este în plan, dar nu ştiu încă”, a mai spus Simona Halep, după meciul cu Amanda Anisimova.

Simona Halep părăsește în faza sferturilor de finală turneul de Grand Slam pe care l-a câștigat anul trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *