Donald Trump

Donald și Melania Trump – vizită de stat în Marea Britanie

Externe

Donald Trump împreună cu soția sa Melania au ajuns luni în Regatul Unit, pentru o vizită de trei zile. Chiar înainte ca avionul său să aterizeze pe aeroportul Stansted, liderul de la Casa Albă l-a criticat pe primarul Londrei, Sadiq Khan, scriind pe Twitter că acesta este un ”ratat cu sânge rece”, după ce edilul a criticat guvernul britanic pentru că l-a invitat pe președintele american într-o vizită de stat.

”Sadiq Khan, care, din toate punctele de vedere, a făcut o muncă teribilă ca primar al Londrei, a fost în mod stupid ”obraznic” cu privire la vizita președintelui Statelor Unite, de departe cel mai important aliat al Regatului Unit. Este un ratat cu sânge rece care ar trebui să se concentreze pe infracționalitatea din Londra, nu pe mine…”, a scris Trump, care a adăugat că Sadiq Khan îi aduce aminte de ”foarte prostul și încompetentul primar al orașului New York, de Blasio, care de asemenea a făcut o muncă proastă”.

Duminică, Khan a spus că este important să existe relații bune cu Statele Unite, dar Marea Britanie nu ar trebui să ”întindă covorul roșu” pentru Trump. Acesta l-a comparat pe liderul de la Casa Albă cu fasciștii secolului XX.

Președintele american Donald Trump și-a început luni vizita oficială în Marea Britanie printr-o întâlnire cu familia regală și luând prânzul cu regina Elizabeth a II-a la Palatul Buckingham. După masa cu regina, președintele și soția sa, Melania Trump, vor vizita Westminster Abbey și mormântul Eroului Necunoscut.

Marți, președintele urmează să se întâlnească cu Theresa May, înainte ca aceasta să se retragă din funcție. Vizita se va încheia miercuri cu o ceremonie care va avea loc în orașul Portsmouth.
Liderul de la Casa Albă va călători apoi în Irlanda și Franța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *